Следвайте ни

Вдигат и търговски център на "Колежа", твърди Нова тв

viber icon

Служители на фирма "Запрянови" продължиха и днес разчистването на треви и други боклуци на стадион "Христо Ботев", за да освободят строителната площадка за рестарта на изграждането на комплекса. Когато това стане, ще са нужни до 18 месеца за цялостното завършване на стадиона, който вече няма да носи името на поета - революционер, а ще се казва "Инса Арена“.

Междувременно Нова тв съобщи доста интересна новина, свързана с проекта на съоръжението. Наред с чисто спортната инфраструктура, в комплекса е предвидено и изграждането на търговски център. На този етап тя не е потвърдена от ръководството на клуба. Колегите от Нова пък не съобщиха източника си на информация.

Припомняме, че на няколко пъти спортните клубове, които ползват залите в комплекса алармираха, че те предстои да бъдат съборени и на тяхно място ще се изгради търговски център. От градската управа категорично отричаха това. До този момент единственото официално съобщение от ПФК Ботев, свързано с проекта на стадиона, е това:

На 21.02.2019 г. Клубът подписа договор с проектанта на мащабното строителство - "ВАМОС" ООД. Съгласно сключеното споразумение вече започна работа по частите Архитектура, Конструкции, ВИК, Електричество и ОВК, с цел окончателна преработка на количествено-стойностните сметки. 

На работна среща между представители на ПФК "БОТЕВ" АД и "ВАМОС" ООД е определен обемът дейности, които следва да бъдат извършени, както и технологичният и времеви график, който се следва".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?