64

Вътрешен човек в Ботев убеждавал Зингаревич да купи друг клуб

Докато доскорошният старши треньор Азрудин Валентич се опитва да убеди всички, че феновете на Ботев не поддържат отбора, други хора от екипа му действат още по радикално и се опитват да убедят собственика на "жълто-черните" Антон Зингаревич да купи друг клуб в Европа.

Започналият втория си период в Ботев помощник-треньор Тимур Дагуев е лидер на неформално вътрешно движение в клуба, което отдавна пробва да убеди боса, че Пловдив не е точното дестинация за него. След мача с Локомотив (София) на "Надежда" Дагуев е звънял на Зингаревич, за да му каже, че феновете на Ботев крещели някакви расистки обиди и скандирали "Руснаци, махайте се от Пловдив". 

Бегла наша проверка с хора от агитката на Ботев, присъствали на мача в София, показа, че подобно нещо няма и никой от запалянковците не е против Антон Зингаревич. Проблем са слабият старт и неадекватната работа напоследък на Валентич. Феновете на Ботев вече обявиха подкрепата си за Зингаревич с официална декларация.

Наши информатори твърдят, че Тимур Дагуев не за първи път опитва да убеди Антон Зингаревич да си тръгне. Приината е, че кабардинобалкариецът от Налчик не се чувства уютно в Пловдив. В първия си период Дагуев бе помощник на Валентич от януари до октомври 2021 година. След напускането на директора Даниел Сереидо, се наложи и Дагуев да си тръгне, като резултат от вътрешноклубен скандал. 

Тимур обаче е от обкръжението приятели на Зингаревич и в началото на тази година отново изненадващо бе върнат в екипа по време на зимната подготовка в Дубай. 32-годишният Дагуев определено не се чувства добре в Ботев и опитва да убеди боса си, че ще му е по-добре другаде. Така преди време Дагуев бе 9 месеца спортен директор на датския Фремад Амагер до юни 2019, след това стана асистент мениджър до декември 2020 на Валентич.

Информаторите ни потвърждават, че нямат нищо против управлението на Антон Зингаревич, напротив винаги са го подкрепяли. Те обаче са твърдо против случайните елементи в клуба, които уронват престижа му и индиректно накърняват имиджа на собственика.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Pavlov

Pavlov

02.08.2022 | 17:28

Авторът прилича на човек, който е зависим от евтина ракия. Предлагам да започнем кампания по набиране на средства, за да си купи самобръсначка и пияна за бръснене. Днес имаше среща между обединени фракции БУЛТРАС и ръководството, но беше рано сутринта. Авторът едва ли е бил трезвен по това време. Помощник треньор убеждава собственика да си тръгне.....На авторът да му се сре некачествената ракия и да потърси помощ.

Отговори
7 10
Канар

Канар

02.08.2022 | 19:47

Авторът си е добре, не е лошо да го четете по-редовно. Досега не е объркал нищо от случващото се в клуба. Има неща, за които другите му колеги мълчат... А за срещата... Няма го Зингаревич

Отговори
10 2
Zoro

Zoro

02.08.2022 | 20:19

Думкат Ботев като шкембе у дувар, тренерчето е един надменен некадърник, всичко мара втасала автора му виновен....

Отговори
11 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?