61

Валентич заведе играчите на изложбата 110 години Ботев

Футболистите и треньорският щаб на Ботев (Пловдив) посетиха днес фотоизложбата, посветена на 110-годишнината от основаването на клуба. Старши треньорът Азрудин Валентич и възпитаниците му се потопиха в богатата история на клуба. Известният фотограф Минко Михайлов бе водещ на събитието. Кураторът на фотоизложбата пренесе играчите и спортно-техническия щаб през най-емблематичните мачове в историята на "жълто-черните". Легендарният вратар на тима от 60-те години на миналия век Георги Найденов също бе сред наследниците си.

Шампионът и носител на Купата на страната проведе разговор с настоящия треньор на вратарите Дилян Илиев. На един от 110-те кадъра бе и домакинът на "канарчетата" Георги Чакъров, който получи бурни аплодисменти за изявите си в мача с Фенербахче. 

Именно европейските срещи на "жълто-черните", сред които двубоите с Барселона, Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Мадрид), предизвикаха най-голям интерес сред футболистите. Домакините от Галерия "Капана" бяха подготвили и страхотна изненада за пловдивчани - сред множеството фотоси бяха изложени и снимки от съботната победа с 2:1 над градския съперник Локомотив. 

Играчи се разпознаха в доста от запомнящите се мачове, сред които последната победа на "Герена", калната победа на "Лаута" и спечелената Купа на България. Изложбата ще продължи до 15 март, като входът е свободен. Галерията е с работно време от 10:00 до 18:00 ч.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?