61

Валентич с последен шанс в Ботев, двама чакат за треньор

Азрудин Валентич остава старши треньор на Ботев поне още седмица. Това е решил президентът на клуба Антон Зингаревич заедно с многобройния си чуждестранен екип. На босненския специалист ще бъде даден последен шанс да запази поста си в двата мача през новата седмица. В четвъртък канарчетата гостуват на АПОЕЛ в Никозия в реванша от втория кръг на Лига на конференциите. На 31 юли (неделя) е гостуването на Локо (Сф) за първенство. Ако жълто-черните елиминират или се представят достойно в Кипър, а също така не загубят в Надежда, то Валентич може да остане. В противен случай раздялата е неизбежна.

Две имена се спрягат в Коматево за нов старши треньор. С най-големи шансове да седне на горещия стол е Николай Киров (Белия), с който Ботев спечели Купата на България през 2017 г. Изненадваща е кандидатурата на бившия наставник на Локомотив Пловдив Димитър Димитров (Херо). Бургазлията е свободен в момента, а през 2014 г. за три дни бе спортен директор на канарчетата преди бягството на тогавашния президент Цветан Василев. Не е изключен обаче и трети вариант, при който Зингаревич да заложи отново на чужденец.

Ботев започна изключително незадоволително кампанията, след като записа три загуби в първите три кръга на efbet Лига, а в Лигата на конференциите записа нулево равенство с АПОЕЛ (Никозия). След края на последния мач на “канарчетата”, загубен у дома от Арда (Кърджали), феновете на отбора започнаха да скандират “Оставка”, а някои дори го псуваха по каруцарски начин. В интервюто след двубоя босненецът призна, че е готов да напусне, ако това ще е от полза на тима, но по всичко изглежда това няма да се случи и той ще остане на “Коматево”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Запознат

Запознат

25.07.2022 | 11:09

Зингаревич и Валентич са г_ей двойка, нали знаете как се държат такива двойки, няма раздяла. Така че ако ще се чупи босненския, то и руснака трябва да се чупи, това е. Надежда всяка тука оставете.

Отговори
2 8
Едит

Едит

25.07.2022 | 10:58

Направете справка колко клуба е фалирал Руския олигарх .

Отговори
4 9
1912

1912

25.07.2022 | 10:10

За Ботев Неделев и Наско Илиев са незаменими. Те решават мачовете. Другите са пълнеж.

Отговори
9 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?