61

Валентич: Разликата между Ботев и АПОЕЛ е в опита

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич изрази умерен оптимизъм преди първия мач срещу АПОЕЛ Никозия от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е утре от 20.30 часа на Националния стадион Васил Левски.

„Това е моят дебют в европейските клубни турнири, но мачът е мач, независимо от ранга на състезанието. Ние трябва да играем. Нашата подготовката беше като за всеки един мач, напрежението е едно и също“, коментира Валентич.

„Всичко опира до анализирането на играта. Имаме толкова много млади играчи, които не са играли на европейско равнище и има върху какво да работим и да се тревожим“, добави той.

„Трудно е да направиш пълен анализ над съперника при толкова много промени в състава. Ние гледахме техни мачове, имаме добър поглед над тях. Имат 12 нови футболисти. Изключително опитен опит. Това е разликата между АПОЕЛ и Ботев. Ние имаме много млади играчи. Това са два мача. Ние се надяваме, че ще успеем да се справим. Ние ще наблегнем над агресията и бързината в отиграванията с топката в утрешния мач.”

„В България няма играч, който може да замени Тодор Неделев. Не само заради неговите качества, а Тошко като човек. Той е невероятно добър човек, има изключително добро сърце и присъствие като личност. Да не забравяме, че благодарение на него ние ще играем в Европа. Така че имаме отговорност към него.”

„Тошко се чувства добре, вчера беше на Коматево. На 25 юли той има преглед и това ще бъде направена оценка на неговото състояния. Последната дума имат лекарите. Рой Херман не играе поради административни причини. Когато не е от Европейския съюз много бавно става картотеката му”, допълни треньорът на Ботев.

„ЦСКА 1948 игра много добре срещу АПОЕЛ. Това беше в началото на подготовката на АПОЕЛ. Те са на топ ниво, имат национали, играли са във всички европейски турнири. За нас е важно да играем нашата най-добра игра. Имахме две срещи и имахме възможност да влезем във форма. Очаквам да играем добре”.

„Нямахме нападател с инстинкт на голмайстор след Атанас Илиев. Не е лесно да докараш такъв футболист в България. Когато гледахме Мартин Секулич, видяхме неговите качества. Той идва от почивка, не е в добро състояние. Той вкара два гола срещу Ботев Враца, но нямах намерение да го пускам толкова рано. Към момента той е нашият основен нападател и мисля, че може да ни донесе 15 гола през този сезон. Беше трудно да намерим нападател, който да замести Атанас Илиев. Смятам, че Секулич ще има възможност да се прояви”, каза още Валентич.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?