61

Валентич към феновете: Пичове, ако не влезем в шестицата, се махам

Интересен разговор с феновете на Ботев разкри старши треньорът Азрудин Валентич. "Когато говорих пред тях преди началото на новия сезон, им казах: "Пичове, ако не влезем в шестицата, си стягам багажа и си отивам".

За щастие вършим добра работа досега. Когато печелиш, атмосферата и вътре в клуба, и от страна на привържениците, е добра.

Това е навсякъде, не само в Ботев. Резултатът е определящ. Печелиш - всички са щастливи. Губиш - всички са тъжни, ядосани, това е. Запалянковците бяха търпеливи към мен в първите шест месеца. Ние не играехме добре, не го правехме по начина, по който ми се искаше. Но в края на краищата се спасихме от изпадане и вървим напред. Когато дойдох тук, подписах договор за 2,5 години. И в това време искам да спечеля трофей, искам отборът да играе в Европа. Това са моите цели. И за тях работим целият щаб и футболистите. Няма да е лесно, защото се изправяме срещу силни отбори с добри треньори. За мен е от значение да виждам прогрес както при тима, така и в клуба. Спра ли да виждам развитие, стягам куфара и си заминавам за Швеция", заяви Валентич.

"Целият град е красив, има много добра храна. Изобщо много хубави неща. Но нямам достатъчно време да се насладя на града, защото живея в хотела към тренировъчната база и само работя, работя, работя. За мен най-важното е да развивам отбора и клуба", продължи наставникът на канарчетата.

Пред колегите от Тема спорт босненецът сподели очакванията си за гостуването на Лудогорец в неделя: "За да вземем точка срещу Лудогорец, трябва да разгърнем пълния си потенциал и да сме много интелигентни. Трябва да разберем къде можем да поемем риск и къде трябва да играем ефективно и просто. Подобрихме много представянето си и намалихме нелогичните грешки, защото имаме много опитна защитна линия в лицето на Генев, Супрайен и Пунчец. Намалихме индивидуалните грешки особено в изграждането на играта". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Gaga

Gaga

02.04.2022 | 14:09

Тъпакус босненикус идиотикус

Отговори
1 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?