Следвайте ни

Важна среща на Лаута за строежа на стадиона ВИДЕО

viber icon

Строителните дейности на стадион Локомотив ще започнат най-рано през май. Това стана ясно на среща днес, в която участваха фенове, представителят на Общината Костадин Язов, който е кмет на район "Южен", директорът в клуба Румен Руйчев и управителят на фирма "Рудин" Живко Желев. Компанията спечели търга за строителството с 12-те милиона лева, които отпусна правителството за спортния комплекс в Лаута. В конферентна връзка се включиха представители на фирма "Инжпроект", която ще проектира съоръжението.

От 8 март е започнал да тече 45-дневен срок за изготвяне на идейния проект, заяви Язов. Той изрази оптимизъм, че до края на месеца този проект ще бъде внесен за разглеждане в съответните комисии в Общината. Паралелно с това ще бъде изготвян работният проект за строителни дейности. Живко Желев сподели, че планът предвижда изграждането първо на трибуна Бесика и на южния сектор, тъй като са идентични и няма да се губи време за бюрократични протакания, а проектантите в същото време ще могат да изготвят и да бъде приет проектът за трибуна Спортклуб.

От феновете постъпи предложение след Бесика да се започне строителството на Спортклуб вместо южната, което според Живко Желев е напълно възможно, стига проектът да е готов навреме. Страните си обещаха по-редовни срещи, за да се избегне напрежението във фенската общност. В заключение Живко Желев призна, че вече е усетил черно-бялата магия и доста нерви е потрошил на четвъртфинала срещу Лудогорец.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Бонев

Бонев

19.03.2021 | 11:54

Няма да съм жив да видя нов стадион.Кмете,Кмете толко е прав Зума всичко е в ръцете на общината!!!

Отговори
5 1
Надзора да се извършва от представители на феновете

Надзора да се извършва от представители на феновете

19.03.2021 | 10:56

Порциите няма да стигнат за тези, След това пак ще продаваме виртуални билети.

Отговори
3 3
Локо

Локо

18.03.2021 | 22:05

С тези измамници стадион няма да има.Най рано май Зума е абсолютно прав Бойко сабири си .........!!!

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?