64
Следвайте ни

В София канят на мач с бързи тестове, в Пловдив - с екскурзия гратис

viber icon

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) ще гостува на Локомотив (София) в среща от 1/8-финалите за Купата на България. Двубоят ще е на 26.10 (вторник) от 15:00ч. Срещата ще се проведе на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“.

Ръководството на клуба организира безплатен транспорт за мача. Тръгването за София ще е във вторник в 11:30ч. от паркинга до малкия изкуствен терен (до фен магазина). Записванията за екскурзията ще стават по следния начин:

– събота и неделя от 9:00ч. до 17:00ч. в административната сграда на стадиона
– понеделник от 13:00ч. до 19:00ч. – на касите „Лаута“.

Билетите за феновете на „черно-белите“ ще са на цена от 10 лева. Пропуски ще могат да се закупят както в деня на мача (пред сектора за гости), така и от касите на „Лаута“, които ще работят при следния график:

25.10 – от 13:00ч. до 19:00ч.
26.10 – от 9:00ч. до тръгването за София

Всеки привърженик, желаещ да посети срещата, трябва да представи на входа валиден зелен сертификат и своята лична карта. Пред сектора за гости на стадион „Локомотив“ в квартал „Надежда“ няма да има пункт за бързи тестове.

Припомняме последната актуална заповед във връзка с противоепидемичните мерки:

т.19. Провеждането на спортни състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации се допуска без публика.

Т.31. Въведените противоепидемични мерки по т. 2, 4, 5, 6, 15, 17, 19, 20, 21, 25 и 26, може да не се прилагат при следните условия:
а) 100% от персонала в съответния обект/лицата, заети с мероприятието са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването и
б) ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е създал необходимата организация за допускане в обекта, съответно на мероприятието само на лица, които:
аа) са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването или
бб) представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ съгласно Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването.
в) условията по букви „аа“ и „бб“ не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст.

От свая страна ръководството на "червено-черните" от София обеща да осигури специален пункт за бързи тестове за своите привърженици, които не разполагат с нужния за достъп до съоръжението зелен сертификат. По всяка вероятност цената на теста ще е преференциална - 10 лева.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?