Следвайте ни

В Сърбия плашат играч на Реал с арест заради карантина

viber icon

След като откриха баскетболист с коронавирус в Реал на 11, всички играчи бяха поставени под двуседмична карантина. Тъй като  футболните и баскетболните клубове ползват една и съща тренировъчна база, ограниченията бяха ноложени и бърху футболния "Реал".

След няколко дни Лука Йович коментира за сръбските медии (по телефона): "Днес пристигнахме сутринта за тренировка, но ръководителите дойдоха и казаха, че такива няма да имаме през следващите две седмици. Всички трябваше да се приберем вкъщи и да не напускаме Мадрид.
Точно когато бях контузен, последните два-три дни, не тренирах и се възстановявах в този басейн, в който е п;увал и заразен играч. Нямам симптоми, чувствам се добре. Искам клубно решение".

Но в Мадрид Йович не го свърташе на едно място - въпреки факта, че карантината още не беше приключила, Лука отлетя за Сърбия в неделя заедно с приятелката си - моделката София Милошевич. Играчът получи разрешение от клуба и полетя на частен самолет. В родината си не спазваше карантината толкова строго: той беше забелязан по улиците и в ресторант, където празнува рождения ден на София (тя навърши 29 години, Лука сега е на 22 и отскоро са гаджета).

В Сърбия няма пълна карантина, но е забранено да се появявате на улиците от 8 вечерта до 5 сутринта, на гражданите над 65 години силно препоръчват да не излизат от къщата, всички пристигащи са длъжни да преминат двуседмична самоизолация (ако нямат симптоми у дома), затворени са границите, макар в страната да има само 118 заболели и нито един мъртъв.

Йович не се размина само с критики в социалните мрежи, но и на официално ниво. 
"Ако той отново излезе от апартамента си, ще бъде арестуван. Мисля, че той съжалява за стореното, но му напомням, че животът на нашия народ е по-важен от милионите му", заяви президентът на страната  Александър Вучич. 

Премиерът Ана Брнабич също говори на брифинга: "За съжаление имаме някои негативни примери, дадени от нашите футболни звезди. Те печелят милиони и игнорират задължителни прояви на самоизолация след завръщането си у дома."

Йович пусна в Instagram голям пост-обяснение: „Много съжалявам, че станах основната тема в наши дни и че постоянно пишат за мен, но не и за главните герои на тази криза: лекарите и всички медицински работници. По време на престоя си в Испания дадох отрицателен тест за коронавирус, реших да отида в Сърбия и да помогна, да подкрепя хората ни, да бъда близо до семействата им, като съгласувах всичко с клуба ми Реал.

Когато кацнах в Сърбия, бях тестван - тестът даде отрицателен резултат на коронавирус. Наистина съжалявам, че някои хора не направиха това, което трябваше да направят - да ми дадат правилни инструкции как да действам под карантина. В Испания правилата се различават от сръбските: те разрешават да отидат в аптека или супермаркет, за да закупят всичко необходимо. Бих искал да се извиня на всички, ако съм ги подложил на неоправдан риск и се надявам, че ще успеем да се справим с всички тях заедно. "

Но и това не беше краят на историята - няколко часа след съобщението на Лука и неговата приятелка се разписа. Оказва се, че очаква бебе:

"Искам да споделя с вас радостната новина - ще бъдем малко момиче !!!! Толкова съм благодарна, че Лука може да бъде с мен през този период ... Не мога да си представя какво бих правила без него в това сложно за целия свят време."

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?