Следвайте ни

В Локо доброволно намаляват заплатите

viber icon

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев и треньорът Бруно Акрапович инициираха кампания, с която да подпомогнат клуба в очертаващата се сериозна икономическа криза след пандемията с коронавирус. Това стана, след като президентът на клуба Христо Крушарски обяви, че се налага намаляване с малко на възнагражденията. Крушарски обаче не уточни с колко, но подчерта, че няма да е с 50 процента. Националите Бирсент Карагарен и вратарят Мартин Луков първи откликнаха на това и заявиха, че ще приемат предложението в името на оцеляването на клуба в трудните условия на пандемията от коронавирус.

"Ще се съберем и ще решим въпроса. Няма да имаме проблеми с това, защото момчетата разбират сериозността на положението. Ще е някаква дребно намаляване на заплатите. Мисля, че за месец-два да вземат 1000 лева по-малко - няма да го направят на проблем. Предполагам, че ще има и недоволни, но моментът е такъв, че ако не работиш, не трябва и да получаваш", заяви Крушарски.

"Този жест е най-нормалното и естествено нещо, което може да направим, при положение, че е ясно, че парите в клуба идват от джоба на един-единствен човек. Христо Крушарски заслужава да усети нашата благодарност към него за усилията, които полага. Трябва да служим за пример и на другите", заяви пред Меридиан мач Акрапович.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?