Следвайте ни

В "Левски" приеха дарението на Пеевски

viber icon

Управата на Левски е приела дарението от 500 хиляди лева, което бе направено от депутатът Делян Пеевски. Новината съобщи изпълнителният директор на сините Павел Колев след проведеното днес събрание на директорския борд. 

"Първа точка беше разглеждане на възможността за свикване на ОС. На 6 юли ще свикаме такова, ще има и втора дата - 22 юли. Преди това не можем да го свикаме по закон, детайли едва ли ви интересуват. Дали ще получим да проведем ОС на закрито, Левски има над 1000 акционери. Ако не може, ще го проведем най-вероятно на ГА. Обсъдихме и финансовото състояние на клуба, какви приходи очакваме, трябва да увеличим малко приходната част в тази тежка ситуация. Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер. Не мога да кажа колко ще е нужно на Левски, може би до края на юли към 3 милиона. Няма промяна относно акциите. Дарението от Делян Пеевски? УС има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарието и да го изхарчим прозрачно. Трябва да предадем Левски в добро състояние на следващото управление. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се. На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков", каза Колев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (2)

ИВАН

20.05.2020 | 15:39

ТУРСКИ ПОДЛОГИ,ИЗМЕКЯРИ, СРАМ И ПОЗОР ЗА АПОСТОЛА, ПОРУГАХТЕ СВЯТОТО ИМЕ!!!!СМЕНЕТЕ СИ ПОНЕ ИМЕТО ТУРСКИ ПОДЛОГИ !!!!

Отговори
3 0

ИВАН

20.05.2020 | 15:36

ТУРСКИ ПОДЛОГИ,ИЗМЕКЯРИ(СРАМ И ПОЗОР ЗА АПОСТОЛА,ПОРУГАХТЕ СВЯТОТО ИМЕ!!!!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?