Следвайте ни

Откриват бижу на FIFA край стадион „Бенковски”

viber icon

Модерно футболно игрище с електрическо осветление и изкуствена настилка, финансирано от FIFA посредством БФС, ще бъде официално открито утре в Пазарджик. Бижуто е ситуирано между езерото в парк „Стадиона” и източната част на спортна база „Георги Бенковски”.

Новата придобивка за община Пазарджик и ФК Хебър е на стойност 300 000 лв. без ДДС. Изградена е с последно поколение материали и има 8-годишна гаранция на тревното покритие. Игрището е с размери 60/40, които покриват в пълна степен  критериите за провеждане на официални срещи за "Футбол 7".

За официалното откриване на новото игрище да присъстват са поканени кметът на общината Тодор Попов, вицешефовете на БФС - Емил Костадинов и Румен Вълков, изпълнителният директор на централата Борислав Попов, членът на Изпълкома и депутат от 44-то Народно събрание Димитър Георгиев, представители на фирмата изпълнител и на ФК Хебър. 

Припомняме, че през месец май’2018-та година от другия край на стадион „Бенковски” с изцяло общински средства бе направен ултрамодерен изкуствен терен с класически размери.

Част от общинската спортна база в тази част на Пазарджик са още 3 тренировъчни терена с естествено тревно покритие - два до старото Стрелбище и един между някогашния стадион „Л. Шкодров(т. нар. междинен терен) и настоящия „Г. Бенковски”, чийто терен пък беше основно модернизиран през миналата година.

   

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (1)

Стига бе!

Стига бе!

14.06.2020 | 14:34

Досега не съм виждал кон да пасе изкуствена настилка.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?