61

Уникална драма на Бернабеу и Реал е на финал срещу Ливърпул

Реал Мадрид се класира за финала на Шампионската лига след победа с 3:1 над Манчестър Сити в уникално луд мач. До 90-ата минута Белият балет губеше с 0:1, но два гола на Родриго анулираха аванса на Сити. Карим Бензема от дузпа в първото продължение донесе победата на испанския гранд, който ще спори за трофея срещу Ливърпул.

Двата отбора спориха за трофея и през 2018 година, когато "белите" спечелиха с 3:1 в Киев. Манчестър Сити пък пропусна да се класира на финал в Шампионската лига за втори пореден сезон. След като изигра много силен двубой преди седмица на "Етихад" и победи с 4:3, днес тимът на Джосеп Гуардиола контролираше ситуацията и изглеждаше стабилно на "Бернабеу" през по-голямата част от двубоя. Рияд Марез даде аванс на гостите в 73-тата минута, а Тибо Куртоа направи още няколко много важни спасявания. Реал пък нямаше точен удар до 89-ата минута. Английският шампион обаче не издържа в заключителните минути и сега ще може да фокусира всичките си сили върху битката за титлата в Премиър лийг. Сезонът на кралския клуб в Шампионската лига пък е истински трилър, след като отборът на Карло Анчелоти успяваше по фантастичен начин да се измъква и срещу Пари Сен Жермен, и в реванша с Челси, и тази вечер срещу Манчестър Сити.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Реалист

Реалист

05.05.2022 | 01:29

Футбол се играе до последния съдийски сигнал.Особено срещу Мадрид на техния стадион.Голям финал Ливърпул -Реал.Ако обаче ,червените си съхранят основните футболисти.Играят на много фронтове и имат тежки мачове.За тях всеки мач е финал . Но пък трябва да взимат реванш от Реал.

Отговори
4 1
Да ама не

Да ама не

05.05.2022 | 10:12

Ше вземат реванш ама друг път, Реал почти никога не са изтървали финал, там ли са край, задава се рекордната 14-та титла.

Отговори
1 0
Петко

Петко

05.05.2022 | 00:48

Гледах я драмата.

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?