Следвайте ни

Уникален технофилм за САЩ 94 с послание към младите футболисти

viber icon

Уникална 27-минутна лента ще ни върне във времето на незабравимото Американско лято. Продукцията е новаторски за България технофилм именуващ се "Героите от САЩ 94“. Той е една инициатива на Е-ФинТВ Медия и е по повод годишнината от прочутото американско лято. Режисьор на филма е Петър Нейчев, който преживя на живо трепетите на на;ионалите ни по футтбол в Щатите в качеството си на тогавашен член на Изпълкома на БФС. Сценарист е Стефан Прончев, продуцент – Венелин Йорданов, оператор – Хачик Язъджиян, Виделина Гандева е директор продукция, Веселин Пеев – интернет и технологии. Филмът ще бъде придружен от уики книжката „Героите от САЩ 94“, събрала в едно сценарий, ретроспекции, интервюта и други интересни срещи и факти от футболната ни история в онези години.

Зрителите ще преживеят отново паметните дни чрез спомените и равносметката на главните действащи лица, застанали, застанали пред камерата – Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Красимир Балъков, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Георги Георгиев, Наско Сираков, Ивайло Йорданов, Димитър Пенев, както и президентите на БФС в периода 1993-1995 г – Валентин Михов и Христо Данов. Технофилмът показва и неизвестни досега записи от онези камери, които успелият български бизнесмен в САЩ Шефкет Шападжиев подарява на националния ни отбор. Такива са и кадрите от рождения ден на Бончо Генчев два дни след мача с Мексико. Всички снимки, които са публикувани на специалната страница в сайта futbol94.com могат да се превърнат във видеа само с насочване на камерата на телефона към тях. Като цяло филмът е иновация за страната ни и в него са застъпени нови технологични решения.

Продукцията е насочена и посветена на младите български футболисти, за да не забравят славния миг от САЩ и да вярват в своите бъдещи успехи. Технофилмът завършва с Манифест за развитието на детския футбол и Инициативи за стратегия, в които основното послание е да се дофинансира развитието на този спорт сред децата.

Предстои филмът да се разпространява на различни носители, заедно с книжката, а утре в сградата на Радио Пловдив ще има официална презентация, на която са поканени детски гарнитури на 4-те пловдивски отбора – Ботев, Локо, Марица и Спартак.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?