61

Ужасно! Треньори изнасилвали млади футболисти

ФИФА стартира разследване на оплаквания срещу системно сексуално насилие над малолетни футболисти в Габон. На първо време световната централа наказа със спиране на правата на четирима ръководители на федерацията на тази страна.

ФИФА обяви на страницата си, че подконтролната й Комисия по етика е започнала официално разследване срещу Патрик Асому Ейи, бивш треньор на националния отбор до 17 години, който е обвинен в изнасилване на момчета, както и срещу служителя на Лигата в Габон Серж Момбо и треньорите Трифел Мабика и Орфи Микала.

Още през декември британският вестник "Гардиън" публикува изявления на предполагаеми жертви. Те казват, че са били завлечени в дома на Ейи, който е наричан Райската градина. Габонската футболна асоциация (ГФА) наложи забрана на въпросния бивш национален селекционер, след което ФИФА увеличи срока на забрана за този човек, както и наложи такава на други трима.

"Тези санкции са наложени във връзка с текущи наказателни разследвания“, се казва в изявление на ФИФА. Възможно е наказанията да паднат, ако се докаже несъстоятелността на обвиненията. Но е възможно и да се стигне до нещо по-сериозно".

Хората от комисията по етика на ФИФА получиха жалба от световния съюз на играчите ФИФПро, където се обяснява, че злоупотребата с непълнолетни момчета в Габон е "дълбоко вградена" във футбола там и е "разкрита тайна, която не е била коментирана от години".

ФИФПро също така обяснява, че хора с много високи позиции в Габонската федерация са отправяли заплахи към играчи и свидетели по време на разследването.

В Афганистан и Хаити млади футболисти също са били сексуално насилвани.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
тоя ги е разпрал

тоя ги е разпрал

04.05.2022 | 15:04

негър от Габон с голям клон!

Отговори
0 0
Те много добре знаят,че това

Те много добре знаят,че това

04.05.2022 | 13:58

са ЕВРОПЕИСКИ ЦЕНОСТИ и скоро ще кандидатстват за приемане в съюза.

Отговори
2 0

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?