УЕФА постави в Топ 100 три наши тима, Лудогорец не е... ВИДЕО

Три български клуба попаднаха в Топ 100 на УЕФА за най-успешните клубове участвали в КЕШ/ШЛ. Това бе обявено днес в сайта на централата. Статистиката включва участията на отборите в най-комерсиалния европейски клубен турнир от 1955-а до 2019-а година. Тя е базирана на спечелени точки (б.а. за победа се дават 2, а за равенство 1), съобщава Гонг.

Най-предно класираният български отбор е ЦСКА, който заема 42-ата позиция. „Армейците” са спечелили 98 точки от 98 мача. Трябва да се отбележи, че „червените” изпреварват тимове като Манчестър Сити, ЦСКА Москва, Фенербахче, Спортинг Лисабон, Тотнъм, Севиля, Наполи, Зенит и Фейенорд.

Левски е следващият класиран, като „сините” заемат 82-ата позиция в класацията. Те са спечелили 44 точки от 58 мача.

На 87-о място е Лудогорец, който е завоювал 39 пункта в 44 двубоя. Но трябва да се отбележи, че това се случи само в осем участия.

Безспорният №1 е Реал Мадрид, следван от Байерн (Мюнхен), Барселона, Манчестър (Юнайтед), Ювентус, Милан, Ливърпул, Бенфика, Порто и Аякс.

В индивидуалните класации Христо Стоичков е българинът с най-много попадения в турнира. Камата, който е единственият роден играч триумфирал с Шампионската лига, има на сметката си 18 гола. Той ги е реализирал в 37 мача с екипите на ЦСКА и Барселона.

След него се нарежда Димитър Бербатов. Нападателят има 15 гола в 62 мача. Трети е Цветан Йончев. Бившият футболист на „армейците” има 11 попадения. След него се нареждат Емил Костадинов, Вандерсон и Марселиньо с по 10 гола.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
????

????

24.12.2019 | 10:58

А, КЪДЕ постави УЕФА "цска ТИРЕ софия"????

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?