УЕФА обяви сигурните домакини на Евро 2020 и колко публика ще има

УЕФА обяви със задоволство, че стадионите в осем от 12-те града, които трябва да домакинстват мачове от Евро 2020, ще приемат публика. Асоциациите във всички страни, определени за домакини, имаха срок до 7 април да отговорят дали ще могат да осигурят безопасен достъп на фенове до стадионите и при какъв капацитет може евентуално да стане това в условията на пандемия. Взети са редица фактори като темпа на ваксинация, плановете за облекчаване на мерките през юни и юли и прогнозираното забавяне на разпространението на коронавируса заради по-топлия сезон.

 Осемте града, които са потвърдили, че могат да приемат зрители между 25% и 100% от капацитета на стадионите, са следните:

- Санкт Петербург: 50% с възможност за увеличение;

- Будапеща: 100% при спазване на строги мерки при влизане на стадиона;

- Баку: 50%, като чужденците трябва да представят отрицателни тестове на влизане в Азербайджан;

- Амстердам, Букурещ, Копенхаген и Глазгоу: между 25% и 33% с възможност за увеличение;

- Лондон: минимум 25% от капацитета на "Уембли" за мачовете от груповата фаза и още по-голям капацитет за полуфиналите и финала;

Останалите четири града - Мюнхен, Рим, Билбао и Дъблин, получават удължен срок до 19 април, за да обявят своите планове. На тази дата ще бъде обявено дали на стадионите в тези четири града ще има мачове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?