71

УЕФА дари 200 000 евро на Турция, домакин на финала на Шампионската лига

УЕФА предостави 200 000 евро, за да помогне на Турция, страната, която ще бъде домакин на финала на Шампионската лига през юни.

Президентът на Турската футболна федерация (TFF) Мехмет Бююкекши по-рано обяви, че УЕФА е предложила тази помощ в знак на солидарност.

АА

За да организира повече дейности за набиране на средства в дните преди финала на 10 юни в Истанбул, УЕФА също така координира работата между своите 55 членки, за да допринесе за фонд за помощ при бедствия.

 

Първоначалните дарения включват 150 000 евро от УЕФА за TFF и 50 000 евро за благотворителната фондация на УЕФА за деца в подкрепа на две организации, работещи в района на бедствието в Южна Турция и Сирия.

 

Минути мълчание ще бъдат спазени преди мачовете следващата седмица в Шампионската лига, Лига Европа и Лига на конференциите Европа, съобщиха от УЕФА. 

 

Една европейска надпревара ще се проведе в Турция в четвъртък. Трабзонспор ще бъде домакин на Базел в плейофния кръг на Конференцията Европа и играчите ще носят черни ленти на ръката.

 

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник убиха повече от 24 000 души и опустошиха региона.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?