Труден тест за Локо преди еврокампанията

След седмица Локомотив (Пловдив) започва участието си в Лига Европа с мач срещу Спартак (Търнава), но преди това “смърфовете” имат за задача да постигнат първа победа през новия сезон в efbet Лига. Съперник на тима на Бруно Акрапович е Славия. “Белите” стартираха сезона с драматичен успех срещу Витоша (Бистрица) с 3:2, докато Локо допусна обрат при визитата си на Черно море (1:3).

Любопитен факт е, че миналата година Локомотив и Славия отново се срещнаха във втория кръг, а пловдивчани загубиха с 2:4 на “Лаута”. Сега носителят на Купата на България ще направи всичко по силите си това фиаско да не се повтори.

Петър Витанов вече е възстановен от травмата си и ще може да започне до Георги Илиев в халфовата линия на “черно-белите”. Ален Ожболт беше резерва във Варна, но днес най-вероятно ще води атаката на Локо. Възможно е Акрапович да се върне към схемата с четирима бранители, а централната двойка да оформят Стивън Езе и новото попълнение Давид Малембана.

За Славия в предни позиции ще започне Цветелин Чунчуков, а зад него ще е триото Радослав Кирилов, Дарко Тасевски и Георги Йомов. С тези изпълнители “белите” са изключително опасни за всеки противник. Освен това, Златомир Загорчич разполага и с достатъчно алтернативи на офанзивните си футболисти. Днес сред резервите ще остане Владислав Узунов, а героят от мача срещу Витоша Калоян Кръстев също ще чака своя шанс от пейката. 

Славчо Шоколаров е контузен, а Георги Петков вече изтърпя наказнието си, но на вратата ще започне гръцкият младежки национал Антонис Стергиакис. Аут заради травми са още Илиян Мицански и Емил Стоев.

Локо (Пд) е в серия от 11 шампионатни мача, в които винаги вкарва гол на Славия. “белите” обаче могат да се похвалят, че срещу този съперник имат най-много победи в елита - 58.

 

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Луков; Петрович, Езе, Малембана, Томашевич; Витанов, Г. Илиев; М. Цветанов, Д. Илиев, Ожболт; Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Попадийн, А. Христов, Гамаков, Велковски; Карабельов, Дюлгеров; Йомов, Тасевски, Р. Кирилов; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 21:00 часа/sportal.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ха ха

ха ха

19.07.2019 | 15:43

мач между дънни риби

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?