61

Треньорът на вратарите в Ботев сподели изумителна мечта

Треньорът на вратарите в Ботев Пловдив Дилян Илиев, даде мнението си по различни въпроси, свързани с футбола и работата му в клуба. Той описа себе си като висок, чаровен и забавен. Обича да яде баница с кисело мляко. Мечтае да вечеря с Тина Търнър.

"Не крия самочувствието си. Мога да готвя, да чистя и да гладя, което за мъж в 21 век си е талант. Мога да пея, говоря 4 езика", разказа треньорът на вратарите в Богтев. Провокиран от водещата, той запя и любимата си песен на "бултрасите" - "О-о-о-о Ботев Пловдив, един единствен на света ..."

"Израснал съм в Добрич и съм минал през всички формации през клуба. На 19 години заминах в Германия и играх предимно в аматьорски отбори. През 2004-2005 бях в Ауе във Втора Бундеслига. Интегрирах се бързо и владеех езика перфектно.

Като имаш желание, старание и качество, никой не може да те спре да сбъдваш мечтите си и да вървиш по своя път. В началото работех в най-голямата частна академия в Мюнхен, помогна ми да събера изключително много опит. В периода 2015-2020 създадох собствена академия, която се занимаваше с индивидуални тренировки на сериозни таланти, които вече са направили сериозна крачка в отборите си.

Чувствам се много щастлив в Ботев, особено в този проект. Определено не е най-лекият сезон, който караме, но ако трябва да говоря за вратарите и развитието им, съм много доволен в последната година, година и половина, откакто аз съм тук. Опитваме се в школата да изградим структура, която да даде бъдеще на тези момчета.

И с тримата ни вратари се работи много лесно, изключителни професионалисти са. Аз съм за ротациите на вратарския пост, но те трябва да бъдат добре аргументирани. Трябва да се правят компромиси. В края на седмицата, като всички си дадем мнението, треньорът взима решението.

Позицията на вратаря става все по-комплексна. Най-важното качество е да си добре ментално. Използваме и много най-различни технологии, но идеята е строго индивидуално, ако можем да тренираме с даден вратар, за да видим какво можем да подобрим. Залагам на разнообразие.

В първия сезон ме помолиха да се фокусирам само върху първия отбор, но вече стъпка по стъпка гледаме и към академията", сподели Илиев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?