61

Треньорът на Ботев: Феноменален сезон! Стъпка по стъпка за Европа

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез бе доволен от представянето на експерименталния състав, който пусна срещу Арда въпреки загубата. Канарчетата паднаха за трети път през сезона от кърджалии.

„Феноменален сезон накрая. За нас е нормално да пуснем повече млади момчета и да дадем почивка на някои играчи. Те получиха 5 дни почивка. Накрая мисля, че сезонът завърши феноменално със спечелването на Купата на България“, каза Керкез минути след края на мача на стадион „Христо Ботев“.

Керкез говори и за феновете и за сбогуването на Лъчезар Балтанов, който изигра последния мач в кариерата си на професионален футболист: „Преди да дойда знаех, че Ботев Пловдив е голям, велик клуб, а публиката е много емоционална и винаги подкрепя отбора, давайки всичко във всеки мач. Не очаквах, че публиката ще пее моето име, но това е феноменално за всеки треньор, за всеки играч, когато публиката показва любовта си към него. Днес беше много емоционален мач за Лъчо Балтанов, който е истинска легенда тук. Радвам се, че ще остане в отбора като треньор и може един ден да дойде на моето място, но трябва лека полека“.

„Имаше напрежение, ако искаш да постигнеш нещо голямо, няма как да няма напрежение. Разбирате колко хора обичат Ботев и е нормално да имаме желание да спечелим Купата. Не мога да кажа, че съм бил сигурен, че ще спечелим Купата, но както аз, така и играчите вярвахме, че можем да я спечелим“, призна треньорът на „жълто-черните“.

„Искам да благодаря на Брахими, който е тук 3 години. Нормално е един играч да си тръгне и на негово място в отбора да се влее свежа кръв. Всички в клуба – треньори и президент, работим, за да направим добра селекция и да се борим за челните места“, каза още наставникът, когото всички фенове на Ботев Пловдив боготворят.  

„Искам да се справим по най-добрия начин, но трябва стъпка по стъпка“, каза той за очакванията си за мачовете на Ботев Пд в Европа.

„Ботев Пловдив трябва да е в първите 3-4 отбора в България и ще работим, за да го постигнем“, завърши Душан Керкез след последния мач на Ботев Пловдив през този сезон.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?