61

Традицията е срещу Манчестър Юн в реванша със Севиля

Тази вечер ще се изиграят реваншите от четвъртфиналите в Лига Европа. Всички мачове са от 22,00 часа българско време.

Късметът обърна гръб на Манчестър Юнайтед в първият мач със Севиля, завършил при равенство 2:2. „Червените дяволи“ категорично бяха по-добри, но допуснаха с лекота и известна доза малшанс да бъдат наказани. Испанците имат огромен европейски опит в последните години и очевидно това дава увереност на играчите в тежките моменти. Този двубой бе четвърти между двата тима в последните години, като отново английският тим не успя да спечели. Севиля преодоля осминафиналите в Шампионска лига, когато противниците се срещнаха през 2018 година. Андалусийци спечелиха и полуфинала от Лига Европа в един мач през сезон 2019/20. В последствие те триумфираха с купата след успех с 3:2 над Интер.

През уикенда и двата тима успяха да спечелят своите тежки визити от местните първенства и да натрупат по четири мача без загуба във всички турнири. Севиля постигна една от малкото си победи в Ла Лига като гост през този сезон. Тимът надви Валенсия с 2:0 и отвори дистанция от осем точки пред зоната на изпадащите. Антъни и Далот пък бяха точни за 2:0 за Манчестър Юнайтед над Нотингам на „Сити Граунд“. С тези три точки „Червените дяволи“ отвориха аванс от шест точки пред петия Тотнъм в битката за Топ 4.

Спортинг Лисабон има наваксва изоставане от 0:1 срещу Ювентус на своя "Жозе Алваладе". "Лъвовете" са едва четвърти в Португалия и без шансове да се придвижат по-напред или по-назад. В неделя едвам стигнаха до 1:1 у дома, но това беше само генерална репетиция за предстоящия важен реванш. Рубен Аморим разполага с голмайстор като Гонсалвеш, подпомаган от триото Тринкао, Едуардс и Сантош, които ако имат ден могат да превземат всяка защита. А, в предстоящия мач попадение е задължително.

Наказанието от 15 точки обърка тотално плановете на Ювентус за този сезон и вместо сега да са трети в Серия А, въпреки допуснатата в неделя загуба от Сасуоло с 0:1 навън, те са седми, на 5 точки от последната сигурна позиция даваща право на участие в Европа. Другите две възможности са чрез Купата на Италия - след 1:1 с Интер на "Алианц Стейдиъм" им предстои труден реванш в 1/2 финалите. Третата е да бъде спечелена Лига Европа.

Рома не успя да преодолее Фейенорд при гостуването си в Нидерландия преди седмица и сега ще се опита да поправи това. Домакините, все пак, ще трябва да предприемат повече рискове, след като изостават с един гол. Моуриньо е специалист по минимални победи в такива турнири, надхитряйки своите опоненти. Фейенорд обаче далеч не е случаен отбор и първото място в Нидерландия го потвърждава. Освен това за втора поредна година тимът прави отлично впечатление в Европа, което е истинският показател за класа.

Днес ще се изиграят и реваншите от четвъртфиналните битки в турнира Лига на нациите.

Програма на реваншите в Лига Европа:

22:00, Спортинт Лисабон - Ювентус (0:1 в първия мач)

22:00, Роял Юнион СЖ - Байер Леверкузен (1:1)

22:00, Рома - Фейенорд (0:1)

22:00, Севиля - Манчестър Юн (2:2)

Програма на реваншите в Лига на конференциите:

19:45, АЗ Алкмаар - Андерлехт (0:2 в първия мач)

19:45, Фиорентина - Лех Познан (4:1)

22:00, Ница - Базел (2:2)

22:00, Уест Хем - Гент (1:1). /

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?