102

Томислав Папазов ще играе в Италия

Доскорошният централен защитник на Хебър(Пазарджик) Томислав Папазов е вече футболист на италианския Фоджа. Навършващият на 24-ти август 21 години пазарджиклия парафира по-рано днес 3-годишен договор с "росонерите". 

Припомняме, че Папазов започва да тренира като дете футбол най-напред в отбора на Бенковски(Пазарджик). От там премина в школата на Левски, където едва 16 годишен направи официален дебют при мъжете. Беше и почти неизменна част от националните гарнитури на България до 15, 17 и 19 години. В Хебър бе наложен от Николай Митов и с екипа на пазарджиклии записа 64 участия във Втора лига през последните 3 сезона. 


Папазов взе участие в контролата на Фоджа срещу Порденоне, а от днес е вече официално играч на 122-годишния италиански клуб, който по настоящем играе в серия C.  Тимът на Фоджа беше истинска сензация през 90-те години и влезе с гръм и трясък в Серия А, когато екипът обличаха звезди като Джузепе Синьори, Франческо Баяно, Брайън Рой, Роберто Рамбауди и Дан Петреску. В сърцата на тифозите има специално място и за руските футболисти Игор Коливанов и Игор Шалимов. Но безспорно най-голямата легенда е чешкият треньор Зденек Земан, който превърна Фоджа от малък клуб в отбор, с който всички се съобразяваха. Последва обаче изпадане, фалит и пропадане до Серия Д. Сега тимът се готви за новия сезон в поток С на Серия С.
„Щастлив съм, че съм играч на Фоджа. Гледал съм толкова много видеоклипове на фенове и всичко това е фантастично за мен. Благодаря на колектива, директора и президента”, коментира развълнуван Папазов.

Тимът на Фоджа играе домакинските си мачове на стадион "Пино Зачерия", който е с капацитет от 25 000 зрители.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
борислав

борислав

01.08.2022 | 10:37

Е то това не е успех, а даже е срамно. Уж национал, а в най долната дивизия. Голям трансфер, няма що.

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?