64

Томаш: Знаем си мястото, ако искаме да сме фактор, трябва да се подсилим

Трябва да направим така, че да вдигнем нивото на отбора до това на феновете, каза треньорът на Локомотив (Пловдив) след загубата с 2:1 от Левски на "Лаута".

"Искам да се боря за шампион, искам да печеля купи, но това не зависи изцяло от мен. Имам договор с Локомотив, така че съм отдаден изцяло. 

Всичко зависи от това с какви футболисти се подсилим. Ако зависи изцяло от мен - аз съм наясно какви футболисти ми трябват. Не нападам ръководството. Наясно съм с обстановката, въпросът е дали ще имаме нужния потенциал да вземем играчи, които да правят кошмар на "Лаута" за много отбори", категоричен бе Томаш.

"Шансовете за Европа не ги загубихме сега, а още зимата, когато не се подсилихме по начина, по който трябваше, за да бъдем конкурентни. За това си има обективни и субективни причини. Няма смисъл да се оправдаваме. На фона на играта трябва да развиваме тези млади момчета и да им вдъхваме самочувствие и увереност.

Допуснахме гол от статично положение и след това дадохме инициативата на Левски. Поздравявам ги, за мен това е отборът в България, който най-добре знае какво да прави на терена с топката. Бяхме пред дилема дали да заложим на най-доброто, но бях обещал на футболистите, че на всеки един ще дам шанс. С оглед на това, че Евандро и Бабакар не си преподписаха договорите си, съм длъжен да дам шанс на тези млади момчета.

Не мога да се сърдя на футболистите, всеки един се постара. Можехме да извлечем нещо повече от мача, но в крайна сметка трябва да си знаем къде ни е мястото. Ако искаме да постигнем нещо, ще трябва да се подсилим доста сериозно", каза Томаш.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?