102

Тодор Попов отговори какви са ангажиментите му с Любо Пенев и двата елитни спортни клуба

Доскорошният кмет на Пазарджик Тодор Попов определи като "тъжно" бъдещето на двата най-мащабни спортни проекта на Пазарджик - футболен клуб Хебър и волейболен клуб Хебър. Той отговори на въпрос на "Марица" какво може да очакват феновете на двата тима в следващите дни и седмици.

"Не знам дали тези момчета(новия управленски екип на общината-б.р.) ще отделят достатъчно средства за спорт, както и не знам дали ще намерят спонсори за футбол и волейбол, така че да се поддържат сегашният им елитен статут.

Не искам да бъда лош пророк, но специално във футбола и волейбола ще бъде доста комплицирана ситуацията и това трябва да се знае. Опасявам се, че тези два проекта няма да получат необходимото разбиране. Казвам го на базата на това, което съм чул от тези момчета досега. Ако бъде различно ще е изненада", заяви Попов. В

тази светлина той коментира и започналите вече спекулации в столични медии около бъдещето на треньора на ФК Хебър Любослав Пенев.  

"Любо Пенев имаше личен ангажимент с мен в качеството ми на кмет на общината, а не в това на гражданина Тодор Попов. Предполагам, че председателите на двата клуба - Елизар Спасов и Александър Иванов ще направят среща с новата власт много скоро и след това трябва да има някакво решение. Отново подчертавам, че от понеделник новото общинско ръководство ще носи цялата отговорност за това, което ще се случва тук и в селата", завърши Попов. 

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 21 оценки
3.5/5 от 21 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Иван

Иван

07.11.2023 | 09:12

И двата клуба да се затварят.Да играят само местни момчета.Парите за глупостите на Пурко свършиха.

Отговори
6 4
Гащника

Гащника

07.11.2023 | 05:12

С нашите данъци бюджета на волейбола е 6 милиона лева а Любо Пенев е на 20к евро заплата във футбола,ние им плащаме огромни заплати,затова марш!

Отговори
11 4
Talasam

Talasam

06.11.2023 | 19:23

Идва Видов ден май, а сладур ?

Отговори
15 5
Анонимен

Анонимен

06.11.2023 | 15:06

Аз да питам за един приятел коя община издържа футболния отбор на града няма такова понятие футболните отбори се издържат от спонсори и лични средства на собствениците приходи от билети продажба на тениски артикули и тнт.а тоя да му плаща заплатата Тошко от поетия личен ангажимент. Не данъкоплатците на община Пазарджик.

Отговори
21 11
едно момче

едно момче

06.11.2023 | 14:32

Тодаре, то и аз мога да плащам от общинската хазна заплатата на тая алчна мастия Чичовото.

Отговори
33 11

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?