61

Тодор Неделев: С момчетата от отбора чакаме Колежа повече и от феновете

Тодор Неделев се завърна в игра след близо 250 дни извън терените. Футболистът на Ботев Пловдив разказа за пътя си към възстановяването и завръщането в игра пред "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

„Щастлив съм, че след толкова дълго време се връщам в игра. Имах една контрола с Ботев Враца, която не се чувствах толкова добре с топката, но мисля, че срещу Локо София започнах пак да придобивам това самочувствие“, сподели той.

„Преди мача приятелката само ми пожела късмет, малко се притесняваше. Написа ми, че се гордее с мен. Щастливи са всички, че пак съм в игра. Не само семейството ми, но и всички фенове на Ботев“, допълни Неделев.

„На мен по-скоро ми беше трудно в началото, защото трябваше да правя подготовка от самото начало. Наложи се да правя същите неща, които правих и миналата година. Тези неща понякога те изнервят. Нямах търпение тези сухи бягания и всичко да приключи. Като почнах с топка се чувствах по-добре. В началото почнах само във фитнеса, не можех да излизам навън, после с леки бягания и така. Най-важното е, че всичко приключи и за мое щастие пак съм в игра“, разкри футболистът.

„Аз обичам тази игра и това е всичко за мен. Нямах търпение отново да започна да играя. Благодаря на моите близки, семейство и приятелка, че бяха до мен и ми помогнаха“

Тодор Неделев още веднъж се върна към церемонията "Футболист на годината", когато се разплака при получаването на наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов".

„Мен ме трогна много името преди да обявят името ми. Не очаквах да е толкова емоционално и наистина просълзих се. Не си спомням да съм плакал някога, може би е имало 1-2 момента в живота ми като цяло. Не сдържах емоцията си“

„Въпреки тази катастрофа и операция аз съм си същия, не мисля, че нещо се е променило в мен. Гледам да съм благодарен за всеки един ден, когато се събуждам и съм жив и здрав“

„Беше ми странно, че е в такова време Световното, имахме доста почивка. Мисля, че не само аз, но и всички футболисти в първенството са зажаднели за футбол. Стига да съм здрав и да се представям добре, защо не?", отговори Неделев относно възможността да играе за националния ни отбор.

"Тази мечта вече съм я казал много пъти, просто да играем на голям форум. Не се е случвало от много години, предстои квалификация за Европейско първенство, надявам се да постигнем добри резултати и дай Боже да направим нещо, което от много време не е постигано", сподели халфът.

"Доста футболисти си заминаха, надявам се да играем добре. Трябва да гледаме да трупаме точки и да сме по-нагоре в класирането"

"Аз съм играл доста мачове там, след толкова години е мечта. И аз не знам колко години "Колежа" го няма. Всички чакаме с нетърпение, футболистите даже го очакваме повече от феновете. Ако стане, футболистите на Ботев ще разберат какво е да играеш на "Колежа" пред толкова фенове", сподели Тодор Неделев относно строежа на "Колежа".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?