Тити шокира: Ставах треньор на Локо преди 16 години

Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов направи шокиращо признания за събития, които разтърсиха Локомотив Пловдив преди 16 години. Тити, както е известен често ронещия сълзи спец, за малко да стане наставник на черно-белите в шампионския им сезон. 

Това е станало малко след мистериозното уволнение на Едуард Ераносян, който впоследствие бе върнат от покойният вече президент Георги Илиев и донесе на Лаута първата титла в клубната история. Преди обаче Илиев да признае грешката си с махането на Ераносян, Папазов се е кандидатирал за мястото му. Пред dsport той разказа, че много малко не е достигнало да води и футболния тим на Локо.
Георги Илиев обаче е проявил здрав разум и за кратко начело на първия отбор бе помощникът на Едо Иван Маринов (Маслара). След звучния шамар с 0:3 в Подуяне срещу прекия конкурент Левски, Илиев връща Ераносян, а Маслара става отново асистент. На 8 май Локомотив триумфира с шампионската титла, а седмица по-късно Тити е възмезден с място на банкета по случай златните медали.
Така Локомотив се размина с възможността за втори път в историята си да бъде воден от баскетболен треньор. Първият е легендарният Димитър Григоров, който е бил наставник на баскетболния Локо София, когато червения режим му е забранявал да се занимава с футбол.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?