Следвайте ни

Тити Папазов пред "Марица": Левски ще гони Купата и 10 млн. бюджет 

Петър Хубчев остава, също и всички футболисти, които са ни нужни, твърди баскетболният треньор

viber icon

Константин Папазов е най-търсеният човек в държавата тези дни, след като стана ясно, че хазартният бос Васил Божков е обещал да му прехвърли акциите на футболния клуб Левски. По думите на отседналия в Дубай бизнесмен, срещу когото прокуратурата повдигна 11 обвинения, това трябва да стане още днес по DHL. Ако акциите бъдат прехвърлени, Тити се е нагърбил с мисията да намери нов собственик на ФК Левски, който може да издържа клуба.

- Тити, има ли новини около акциите на ФК Левски, пристигат ли?

- Няма нищо ново от вчера, сигурно е въпрос на логистика - тази вечер, утре. Не съм говорил отново с Васил Божков. Просто вчера бях малко по-емоционален, исках да успокоя левскарската общност.

- Все пак има ли съмнения, каквито се появиха, че Божков може да размисли и не даде акциите?

- Вижте, аз съм оптимист, че каквото сме говорили, ще стане. но нека не избързваме.

- Да приемем, че акциите вече са в Тити Папазов, ще има ли пари ФК Левски да завърши сезона, като успява и да обслужва задълженията си?

- Разбира се, че съм подготвен. Левски ще завърши сезона и ще гони Купата, тъй като това е трофеят, за който реално можем да се борим.

- Тоест, вече си говорил с определени хора да помагат?

- Да, но не искам да оповестявам нищо предварително. Имам гаранции, но все пак не искам да изглеждам после като жертва на "Скрита камера". Нека се случи, ще го оповестим.

- С колко пари реално ще разполага Левски през новия сезон?

- С оглед на новите реалности в цял свят, не само в Левски, ще има затягане на коланите. Бюджет от 25 млн. лева, който беше при Васил Божков, е немислим. Сума от около 10 милиона лева ще е нормална за гранд като Левски, а и за ЦСКА. Изключвам Лудогорец, там  е оазис, несравними са като бюджет. Но са си изкарали парите, дано един ден и Левски успее да го направи.

- Остава ли Петър Хубчев треньор на Левски?

- Да, това е най-моралното и нормално нещо. Той оставка не е и подавал. Такава има депозирана само от Павел Колев, изпълнителният директор. Хубчев и екипът му просто са солидарни с човека, който ги и довел. Но твърдо ще довършат сезона, а и оставката на Павката няма да бъде приета. Подчертавам, всичко е и при благоприятен вариант с акциите.

- Веднага се завъртяха имената на Наско Сираков, на Мъри Стоилов за завръщане под някаква форма на "Герена"?

- Нормално, това са най-успешните хора в новата история на Левски. А и всички знаят колко амбициозен съм аз. Но всякакви разговори и спекулации са несериозни преди въпросът с акциите на Левски да бъде решен.

- Говори се, че доста чужденци на практика са напуснали Левски, какво е положението?

- Ще останат всички футболисти, които са нужни. Нека феновете бъдат спокойни!

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?