64

Ти да видиш, предлагали на Бала да стане спортен министър

На няколко пъти отказах предложения да стана спортен министър, разкри в предаването "Тази неделя" по "бТВ" легендата на българския футбол Красимир Балъков.

Според търновлията, Българският футболен съюз, колкото и да иска, не може сам да направи промените, от които се нуждае най-обичаният спорт, за да вървим напред. Нужна е и солидна помощ от държавата в тази насока.

"Напоследък не съм в медийното пространство, защото реших да се покрия и да си почина. Негативизмът в българския футбол ми дойде в повече. Разочарован съм, че не се случи това, което исках да направя", обясни героят от САЩ`94. 

"В момента прекарвам повече време в България. Това е родината ми, тук се чувствам много добре. Често отскачам до Германия и Португалия. Отпочинал съм и съм готов за следващото предизвикателство, но за момента нямам яснота. Завърших някои лични проекти в Германия. Готов съм сега отново да тръгна към треньорството или да бъдат спортен директор. Предлагано ми е да бъда министър на спорта, но моят път е друг и винаги съм отказвал.

За да има конкурентна среда във футбола, сме зависими от бюджетите на клубовете. Има такива с добри бюджети, но са много малко, и затова няма конкуренция в първенството", коментира бившият полузащитник.

Той направи сравнение между своето поколение и сегашните младежи. "И сега имаме млади и талантливи футболисти, но нивото на конкуренцията е много ниско и затова не могат да израснат като футболисти. При нас, през 94-а имахме правила, школи, бързо излязохме в чужбина, а сега младите не могат да излязат навън. Отиват да играят в Румъния, Русия и Турция."

"Животът се промени много. Преди условията бяха много по-различни. В последните 20 години технологията навлезе силно във футболния бизнес, а ние останахме много назад и като инфраструктура, и като технологично развитие. За да се промени това нещо, трябва огромна подкрепа от държавата. Никой не може да ме убеди, че БФС може да направи промяната сам", категоричен е той.

"Футболът е социален продукт. Ако не инвестираш в него, младото поколение ще бъде много по-недоволно. Не може с направата на едно осветление да казваме, че помагаме на футбола."

Балъков коментира и назначението на дъщерята на Христо Стоичков - Михаела, за директор в Професионалната футболна лига: "Помислих, че не е възможно, но ще бъде интересно. Фамилия Стоичкови са дейни хора, обичат да има промени, да се работи в името на българския футбол, а това означава, че ще бъде интересно", добави той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
УМЕН

УМЕН

11.09.2022 | 22:35

НАЙ Добър министър на спорта ще бъде КУБРАТ ПУЛЕВ.....

Отговори
1 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?