64

Ти да видиш! Лудогорец удари Ботев и Локо в земята по фенове

Левски е отборът с най-много фенове в България, като те са 40% от интересуващите се от футбол у нас, според социологическо проучване на изследователския център "Тренд". Тук обаче трябва да се направи важно уточнение - изследването е поръчано от "сините".

Данните сочат, че левскарите в България са приблизително 750 хил. души. За сравнение, големият опонент ЦСКА, разполага с около 560 хил. привърженици в страната сред пълнолетното население.

Не се регистрира съществена динамика при интересуващите се от футбол спрямо тяхната възрастова група. Единственото изключение правят хората на 70 години, които в отчетливо по-малка степен декларират, че "много" се интересуват от футбол.

В националното представително изследване са анкетирани 1004 души на възраст над 18 години. Във всички целеви групи доминират твърденията, че във футбола има твърде много политика и че футболът се върти около парите.

На трето място по фенска маса много изненадващо е Лудогорец с 8%, като при разградчани се наблюдава тенденция към скокообразно увеличение на феновете с всяка година. Проучване на ESTAT показва, че феновете на Лудогорец през 2019 г. са 5,8% от всички привърженици в България, докато две години по-късно вече са 8%. Профилът на запалянковците включва млади хора, като се наблюдава тенденция те да не са основно от Разград и региона, а от цяла България. Това е единственият отбор, освен Левски и ЦСКА, за който се наблюдава подобна особеност.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Станимир Стоименов

Станимир Стоименов

17.10.2023 | 12:56

Защото това проучване е направено в София. Ако се направи в Пловдив първо ще са Ботев и Локо Пд, и след това Левски, ЦСКА, Лудогорец и т.н.

Отговори
9 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?