Следвайте ни

Тервел Златев: Бих работил в Ботев, ако...

viber icon

Тервел Златев е готов на диалог и да започне работа за втори път в Ботев въпреки скандалното посрещане, което му устроиха група фенове във вторник. Бившият международник в БФС бе пристигнал, за да представи петгодишна програма за развитието на клуба, но бързо си тръгна от Коматево след нелицеприятна среща с двадесетина запалянковци. "Бих работил отново в Ботев", сподели Златев пред репортера ни. Той обаче каза и условията си за завръщането в Коматево. "Всичко зависи от Общото събрание на 21 август. Смея да твърдя, че намеренията и целите на сдружението са клубът да заработи по европейски модел, по тази линия и аз получих оферта за номинация за длъжността изпълнителен диектор. Надявам се, че при обединение на всички тях и помощ на бизнеса в Пловдив нещата могат наистина да бъдат положителни за клуба в бъдеще.

Не съм разговарял с Георги Самуилов лично. Той поддържа официална комуникация с председателя на Сдружението, което придоби акциите, така че очаквам информация от него защо тази среща не се е състояла и какви са причините. Това, че се е провалила среща с бизнесмен от неговия ранг, е напълно нормално, само че може би беше коректно да бъдем предупредени по-рано, че няма да се срещаме и да не се използват от други хора възможностите за провокации", добави бившият прокурист на "жълто-черните". Той добави, че според него бойкотът на групата фенове е бил добре планиран.

"Имаме изработен план за развитие на клуба с 11 включени точки. И при предишната си номинация за позицията в Ботев Пд бях изработил нещо подобоно. Приложили сме нови методики и концепции, които са свързани с управление на чисто футболни предприятия. С експерти от най-различни среди сме го адаптирали възможно най-близо до въможностите на Ботев. И разбира се нещ,о което да бъде развито в рамките на пет години. Достигане на групи в евротурнирите, използване на новия стадион, работата на школата, внедряване на юноши в първия тим, оптимизиране на разходите, а не да се разчита на модела „бащица“.

През 2017 публично обявих, че стоя зад всяко свое решение в Ботев. И всеки, който има нещо против, съм отворен за публичен диспут, който да се води с документи и факти, а не на паркинга на базата, което е крайно несериозно", каза още Тервел Златев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?