Тежък жребий за младежите ни: Паднахме се с Нидерландия и Швейцария

Младежкият национален отбор на България попадна в компанията на Нидерландия, Швейцария, Уелс, Молдова и Гибралтар в квалификациите за Евро 2023. Жребият бе теглен днес в Нион, а младите „лъвове“ са в група Е.  

Двубоите от всички квалификационни групи по програма трябва да се изиграят между март 2021 и юни 2022 г., а през септември 2022 г. са насрочени сблъсъците от плейофната фаза на европейското първенство, домакини на което са Румъния и Грузия през лятото на 2023 г.

За финалите на турнира ще се класират победителите във всяка от деветте квалификационни групи, както и подгласникът с най-добри показатели от всички групи (без да се броят двубоите срещу последните отбори в групите). Останалите 8 отбора, завършили на второ място в своята група, ще спорят помежду си за разпределение на последните 4 квоти за европейските финали.

България U21 бе поставен в трета урна при днешния жребий благодарение на доброто си представяне в предишните квалификации, в които възпитаниците на Александър Димитров до последно имаха шанс за класиране във финалната фаза.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?