Театърът отнесе футбола с 3:1 по продадени билети

За поредна година театърът значително задмина футбола у нас по посещаемост. Макар да са значително по-засегнати от пандемията и ограничителните мерки срещу струпването на хора в закрити помещения, постановките на актьорите и режисьорите се радват на значително по-голям интерес от продукцията по зелените терени, където се раздават в пъти повече пари под формата на заплати и премии.   

С упадъка на българския футбол в последните десетилетия рязко намаля и посещаемостта по стадионите. Градските хора вече предпочитат други занимания за свободното време. Много от феновете остават пред телевизора и гледат мачове от Англия, Германия, Италия и Испания.

Родните театри също не страдат от липса на конкуренция в лицето на киното и десетките риалити формати по телевизииите. Те обаче явно отговарят по-успешно на предизвикателствата и публиката им през второто десетилетие на 21. век непрекъснато расте след кризата от предишните две. В резултат през 2019 г. за драматични и куклени постановки в България са продадени над 1,6 млн. лв. билета. В същото време мачовете от "А" група са с обща посещаемост под 500 000 души.

Прецедент:

Германски съд забрани мачове заради жалби на граждани

Големи стадиони в градските центрове винаги носят риск. Освен задръствания и опасности от стълкновения между феновете под прозорците на живеещите в оживените квартали те създават и други проблеми - с чистотата, шума и сигурността.  

В Германия вече има прецедент, в който проект за нов футболен стадион е блокиран от съда заради жалба на гражданите. 

Доскоро елитният немски Фрайбург тръпнеше в очакване да се премести на новия си супер модерен стадион. Страстите в клуба обаче бяха охладени, тъй като местните магистрати забраниха късните мачове на новата арена. Това стана след жалба от много граждани от провинция Баден-Вюртемберг.

Конструкцията на самото съоръжение все още не е завършена, но вече е ясно, че Фрайбург няма да има мачове след 20.00 часа и в неделя между 13.00 и 15.00 часа. Клубът все още не е обявил и датата, на която ще се премести на новия си стадион.

Съдът разреши на Фрайбург да играе вечер само в турнира за Купата на Германия и в европейските клубни турнири. Всички останали събития, които могат да нарушат общественото спокойствие по-късно вечер, са забранени.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?