Тъжно! Голям футболист загуби битката с рака

Един от големите нападатели на звездния Ливърпул от 80-те години на миналия век си отиде от този свят. Майк Робинсън, който игра още за Манчестър Сити и националния отбор на Ейре почина на 61-годишна възраст.

Ирландецът се състезава още за Брайтън, Престън Норд Енд, Куинс Парк Рейнджърс и испанския Осасуна. Той има 24 участия с националната селекция на Ейре.

Съобщението за смъртта на Майкъл Робинсън бе публикувано на официалния му акаунт в една от социалните мрежи: „С огромна тъга ви съобщаваме за смъртта на Майкъл. Оставя голяма празнота в нас, но и безброй спомени, пълни със същата любов, която сте му показали. Ще бъдем вечно благодарни на вас, че винаги бяхте близо до него. Той никога няма да бъде сам. Благодарим ви“, гласеше съобщението.

Робинсън, който през 1984 година изигра единственият си пълен сезон за Ливърпул, печелейки КЕШ, титлата в Англия и Купата на Лигата, разкри през декември 2018 година, че е диагностициран със злокачествен меланом – рак на кожата.

След престоя си в Осасуна, Робинсън остава в Испания и продължава да развива успешна кариера като телевизионен коментатор. Бившите футболисти на Ливърпул Шаби Алонсо и Луис Гарсия изпратиха своите съболезнования.

Алонсо написа: „Никога няма да останеш сам, Майкъл! Почивай мир.“

От своя страна Гарсия написа: „Почивай в мир Майкъл Робинсън. Легендата на Ливръпул, която бе във всички испански домове с фантастичните си коментари всеки уикенд.“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?