64

Световна по щанги от Асеновград попадна в затвора за наркотици

Световната шампионка Боянка Костова по вдигане на тежести от Хюстън 2015 е в Сливенския затвор. Бившата ни националка, която от 2012 г. се състезава за Азербайджан, е осъдена за разпространение на наркотици.

Боянка стана европейска шампионка в Москва 2021, но няколко месеца по-късно титлата й бе отнета заради положителна допинг проба и тя бе наказана за 8 години, защото това бе второ подобно провинение за нея.

След това започват и проблемите за Боянка, които в крайна сметка я вкарват зад решетките. Тя попада в лоша среда и въпреки опитите на треньора й в Асеновград Лъчезар Кишкилов да я предпази, Костова се забърква с разпространение на наркотици.

"След като й отнеха титлата, тя изпадна в депресия. Тя няма друга професия и нямаше какво да работи, разказва Кишкилов пред "Мач Телеграф". Забърка се с неподходящите хора и попадна в лоша среда. Много пъти я предупреждавах да се откаже, но беше късно. Казвах й, че има и друг начин да изкарва пари. Не се получи. Хванаха я да продава дрога пред блока. Идваше ми да отида да измета от земята всичките тези, които уж й се пишеха приятели, а я забъркаха в това", негодува Кишкилов.

Той сподели и за тежките моменти, които е преживяла Боянка зад решетките.

"Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три жени бяха в една килия. Много тежко й беше. Едната беше убийца, другата измамничка... Не знам как издържа, беше паднала духом, но се справи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея.

Прокуратурата искаше 3 години затвор, но аз направих й невъзможното, за да не стане това. Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор, че ще се запише да учи в НСА, че ще се социализира и ще тръгне по правилния път. Така че присъдата й е по-малка и ще излезе от затвора другия месец", разкри Кишкилов, който е бивш помощник на Пламен Аспарухов в националния отбор и който е създал цяла плеяда от големи шампиони в щангите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

25.10.2022 | 14:19

Интересно кога ще запише НСА, след като се изисква СВИТЕДЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ. Преди се чакаше 5 години от изтичане на присъдата

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?