64

Свърши се! След 27 години медали за Ботев

Ботев (Пловдив) надви Славия с 2:1 в последен двубой от плейофите в първата шестица. Така възпитаниците на Азрудин Валентич се окичиха с бронзовите медали, завършвайки на трето място в класирането след Лудогорец и ЦСКА - София. По същото време днес Лудогорец надви с 1:0 Левски на "Герена", което позволи на "канарчетата" да изпреварят "сините". Те обаче ще трябва да играят бараж за участие в Европа със седмия Берое, тъй като Левски триумфира в турнира за Купата на България.

Двубоят се разви по плановете на Ботев. Кристиян Добрев (14) наказа бившия си отбор, но попадението му беше отменено след намесата на ВАР. Джак Лейн (53) изведе домакините напред в резултата, а Николай Минков (66) удвои. Валентин Петров (85) реализира почетното попадение за столичани.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Стоян Станоев

Стоян Станоев

23.05.2022 | 09:01

Г-н Генов, преди 27 години сегашният Ботев го нямаше, по простата причина, че е създаден на 14.02.2011 год. Онези бронзови медали, за които споменавате, са присъдени на отбора на Христолов, който вече не съществува в правния мир /фалира/. Моля, бъдете точни, защото и малки деца четат спортните рубрики...

Отговори
2 9
Иван Шопов

Иван Шопов

23.05.2022 | 11:22

Г-н Станоев, сдружение ПФК Ботев е юридическият правоприемник и наследник на създаденият през 1912 г. футболен клуб. Сдружението е член на БФС, притежава емблемите/старата и новата/ и е акционер в АД "ПФК Ботев", което е създадено на 14.02.2011 г. Що се отнася до Христоловото АД, то е създадено преди 23 години, така че няма опасност да е носител на бронзовите медали преди 27 годити. По времето когато Ботев става за последен път трети отборът се състезава в А група като сдружение ФК Ботев, същото това сдружение, което днес е акционер в АД "ПФК Ботев". Нашата история се предава от поколение на поколение, а не се учи в Интернет и колкото и да се мъчите няма как да я промените.

Отговори
8 1
Стоян Станоев

Стоян Станоев

23.05.2022 | 15:21

Уважаеми г-н Шопов, щом твърдите, че сте наследили основания през 1912 год. ФК /и това е една измислица, разпространявана по известния почин на Гьобелс, но сега няма да я коментирам/, тогава да бяхте платили дълговете на Христолов и с гордо вдигнато чело да кажете, че сте правоприемник, а то... Все едно, очевидно имаме различни виждания по въпроса. Пожелавам ви да сте здрав и всичко хубаво!

Отговори
2 4
Иван Шопов

Иван Шопов

23.05.2022 | 18:34

Не мога да уважавам хора, които пишат откровени неистини и правят внушения по адрес на любимия ми отбор. Не можем и не искаме да сме правоприемник на Христоловото АД, което е създадено през 1999 година и на което през 1999 г., по силата на новоприетия Закон за спорта, сдружение ПФК Ботев предостави безвъзмездно правото си на участие в А група. Сдружение ПФК Ботев е правоприемник на създадения през 1912 футболен клуб и след създаването на Христоловото АД бе оставено от г-н Селския с огромни дългове, които през 2010 година бяха погасени за да може сдружението като изконен наследник и правоприемник на ФК Ботев да продължи своето съществуване и да започне първенството от В група. Не е зле да се извините за откровената лъжа, че преди 27 години бронзовите медали са спечелени от отбора на Христолов, тъй като г-н Селския е избран за председател на УС на сдружение ПФК Ботев на 19 март 1999 г., близо 4 години след спечелването на бронзовите медали в сезон 1994-1995. През сезона, в който Ботев печели бронзовите медали, организационната форма на клуба е днешното сдружение ПФК Ботев, като председатели на УС на сдружението по онова време са Христо Данов, до началото на 1995 г. и Михаил Маркачев, от началото на 1995 г. Бъдете здрав и четете повечко за да не се излагате с публикациите си.

Отговори
2 2
Боян Колев Петров – спартаклия !!!

Боян Колев Петров – спартаклия !!!

23.05.2022 | 20:39

ДО Иван Шопов: Ванка, по твоята логика трябва да извадим от измисленото ви вековно съществуване времето, през което Христолов е бил бос. И какво ще излезе? А относно лъжите, от ботевистите по-големи лъжци няма. Били създадени през 1912 год. от група дванадесет годиш пишлигари. Смях. Тези неща иванчо се доказват с документи, а не с фалшивите ви протоколчета. Подкрепям Станоев!

Отговори
2 1
Иван Шопов

Иван Шопов

23.05.2022 | 20:57

Измислено е съществуването на един друг пловдивски отбор, който бе закрит през 2001 г. чрез вливането му във Велбъжд Кюстендил и чиято година на основаване е съчинена заради комплексите на феновете му. Г-н Станоев написа откровена лъжа - че медалите са спечелени от отбора на Христолов и затова го опровергах. Ти също пишеш откровени лъжи, но нямам намерение да ти отговарям, защото отдалече личи комплекса ти от Ботев Пловдив.

Отговори
1 2

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?