61
Следвайте ни

Строителят на Колежа: Трябват още 22 милиона за пълно завършване на стадиона

viber icon

22 милиона лева ще са необходими още за пълно завършване на стадион "Христо Ботев", обяви пред репортер на marica.bg собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов. Компанията е изпълнител на строителните работи по съоръжението с отпуснатите от държавата 25 милиона лева. 

"С още 15 милиона лева ще може да се довърши стадиона с козирка, но без търговските площи и ресторантът. За тях ще трябват още средства", каза още Филипов и даде интересно предложение как могат да бъдат набавени тези средства: "Общината може да тегли заем за стадион "Христо Ботев" и за "Локомотив", за да има Пловдив два хубави стадиона. Хубаво е да се мисли и за двата отбора". Той приветства отпуснатите от градската управа на днешната сесия 5 680 000 лева за Колежа и Лаута. Филипов уточни, че въпросните средства не влизат в поръчката, която изпълнява. 

Илиян Филипов разясни и какво ще представлява стадион "Христо Ботев" след усвояването на 25-те милиона лева от държавата. "След завършване на поръчката стадионът ще разполага с 18 777 седящи места ,с мокри помещения, коридори за евакуация, метални заграждения, за да може да отговаря на изисквания за мачове от вътрешното първенство. без да се довършват залите и ресторантите в сектор А.

Не сме получили още проекта от архитект Славов. Доколкото знам той чака плащане. Аз съм се свързал с някои специалисти, които работят за него, имам уверението, че работят. Дори очаквам от Кирил Младенов, който проектира електрическата инсталация, да ми го даде, за да можем нещо да работим. Пак ще работим без одобрени проекти, което знаете, че аз съм в нарушение. Грубият строеж го приключваме до края на месеца и трябва да започнем да работим електроинсталацията, ОВ, ВиК, но все още нямаме нищо за тях. Грубият строеж до края на месеца приключва, остава електрическата част, ОВ и ВИК. За 4-5 месеца грубо казано трябва да стане. Но през това време трябва да мине поръчката за седалките.

Изпуснахме доброто време за хидроизолацията. Нея можем да я правим март, защото средната температура трябва да е над 12 градуса средна за денонощието и да няма валежи, за да има 100% гаранция от производителя. За тревата общината трябва да си пусне поръчка", каза още Илиян Филипов.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Ivan

Ivan

14.10.2021 | 20:34

За какво и за колко сключи договор.Или дай да сключим договора пък после ще плачем.Сметката се прави предварително и като не ти отърва се отказваш.Много бързо научихте номерата от камионите до строителството.

Отговори
0 0
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 12:39

Пак ще работим без одобрени проекти, което знаете, че аз съм в нарушение. ГЕШЕВ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПО ТЕЗИ ОТКРОВЕНИЯ..

Отговори
10 5
Чапай юмрука

Чапай юмрука

13.10.2021 | 12:29

Абе хора, като не искате прогрес и имате желание да си живеете в третия свят, върнете се към това което ще ви удовлетворява, къщи на село колкото искате че и за без пари с двор за отглеждане на посеви пък кокошчици и козички може да си отглеждате и да живеете в пълна хармония, няма да има недоволство срещу всичко и всички, ще зависите сами от себе си и няма да има кой винаги да ви пречи и да ви е виновен.

Отговори
3 8
Discordia

Discordia

13.10.2021 | 12:23

Нямам нищо против обаче че според него трябвали още. Много ясно че ще трябват при положение че ти си изпълнителя! Козирки по 5 милиона и глупости на търкалета. Пада яко изписване на фактури и пари ...

Отговори
11 4
КУКОВ

КУКОВ

13.10.2021 | 12:14

УСВОЯВАТ СЕ МИЛИОНИ БЕЗ ОДОБРЕН ПРОЕКТ КАКТО С МАГИСТРАЛИТЕ. СКОРО ПОЧВАМ ДА СИ СТРОЯ КЪЩА БЕЗ ПРОЕКТ И СТРОИТЕЛНО РАЗРЕШЕНИЕ , РОМИТЕ СА ГО РАЗБРАЛИ ПРЕДИ НАС, КАКВИ ПАЛАТИ СИ ДИГНАЛА УЖ НЕЗАКОННО.МАЙ ПОЧТЕНИТЕ ХОРА СА БАЛАМИТЕ ТУК.

Отговори
8 5
да бе

да бе

13.10.2021 | 11:52

Общината 1 лев не трябва да им дава на клубовете. Какъв спорт развиват - нигерийски?! От какъв зор ние да им плащаме и то със заеми!

Отговори
15 8
Драган

Драган

13.10.2021 | 12:47

Пътя и на село тук в големия град явно не се чувстваш комфортно.

Отговори
5 8
хмх

хмх

13.10.2021 | 11:51

Нали трябва да му се налеят едни милиони, за да построят новите блокове тип Преспите, в Захарна фабрика! Ама удариха на камък с почистването на реката ... ами значи ще е от стадиона, ако не от стадиона от водния проект. Интересно, но всички поръчки на ПИМК са по един начин спечелени - всички други са отстранени и остават само те!

Отговори
11 4
Бъдище

Бъдище

13.10.2021 | 11:47

Поредната заявка за пари, колко ще плати всеки гражданин на Пловдив, е хайде по скромно не е в живота само футбола. Тук се промъква нещо хазартно вероятно, а ми нали във футбола са големите залагания, и общината излиза че застава зад това.

Отговори
8 2
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 11:34

Филипов и даде интересно предложение как могат да бъдат набавени тези средства: "Общината може да тегли заем за стадион "Христо Ботев" и за "Локомотив",

Отговори
3 5
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

13.10.2021 | 11:33

Пак ще работим без одобрени проекти, което знаете, че аз съм в нарушение. Грубият строеж го приключваме до края на месеца и трябва да започнем да работим електроинсталацията, ОВ, ВиК, но все още нямаме нищо за тях. Грубият строеж до края на месеца приключва, остава електрическата част, ОВ и ВИК. За 4-5 месеца грубо казано ....

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?