Следвайте ни

Строителят на Колежа: Приоритет са и четирите трибуни

viber icon

Никога не е стояло на дневен ред изграждането на само две от трибуните на стадион "Христо Ботев", категоричен е собтвеникът на фирмата ПИМК Илиян Филипов .

“Приоритет винаги е било завършването на четирите сектора, както и помещенията, които имат пряка връзка с футболните мачове, а не търговските площи на стадиона.

Феновете трябва да бъдат сигурни, че цялата сума отпусната от МС в размер на 25 милиона лева ще бъде вложена с една единствена цел – максимално бързото строителство на стадион „Христо Ботев“, за да може отборът на Ботев да играе пред пълни трибуни“, коментира Филипов.

В момента правим тестове на различните технологии за хидроизолацията на трибуните. Следващата седмица ще изберем най-добрата оферта, която ще бъде за всички сектори. Темпото, с което се изгражда стадионът е добро. Движим се в график, макар че трябваше да правим промени в движение“, каза още той.

Бизнесменът е категоричен, че средствата са достатъчни на Колежа да се играят мачове от родното първенство. Единственото условие е Община Пловдив да изпълни поетия ангажимент за седалките и тревното покритие. Илиян Филипов е готов да вложи собствени средства за доизграждането на стадиона. Той обаче поясни: "Със средствата отпуснати за първия етап на строителството козирката по никакъв начин няма да бъде изпълнена. Тя е един от най-скъпите и сложни детайли в строителството на стадиона. Осветлението ще бъде монтирано на временни пилони“.

Илиян Филипов призна че заради много ангажименти с бизнеса си, нее имал възможност да говори с кандидат купувача на клуба Антон Зингаревич. Босът на ПИМК обаче не скри учудването си от факта, че руският милиардер все още не е взел акциите до този момент.

Коментари (4)

Пимко

Пимко

08.05.2021 | 21:46

Аз се чувствам най-добре в таксито.

Отговори
3 2
Щерю

Щерю

08.05.2021 | 20:25

Само тиква може да даде пари за стадиони, а не за болници, уща, градини и т.н....

Отговори
3 4
Стоичков

Стоичков

08.05.2021 | 19:11

Илияне,защо"дразниш"привържениците от Лаута с тази информация ще се поболеят от мъка.Продължавайте все така,а на есен ще видим резултата.

Отговори
7 2
Не се сърдете

Не се сърдете

08.05.2021 | 19:00

Като човек, който не е запалянко, си мисля, че щеше да е най-добре за град с мащабите на пловдив да няма 4 стадиона по един за всеки отбор. Мястото на Колежа става за всичко друго, ама не и за това....на пъпа на града. По-добре щеше да е да се инвестират тези пари в един хубав стадион Пловдив, ама омразата между отборите явно е над всичко

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?