61
Следвайте ни

Строителят на Колежа: До 1 година стадионът може да бъде готов

viber icon

Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов обяви, че до една година реконструкцията на стадион Христо Ботев може да бъде завършена. Филипов, чиято компания е основен изпълнител на обществената поръчка допълни, че до момента са платени 9 200 000 леваот Общината. "Община Пловдив трябва да си свърши по- най- бързия начин работата, за да получим всички материали и сметки, за да можем да разботим. Трябва да видим колко пари ще трябват за козирката, кои търговски обекти отпадат, за да знаем как да работим. Аз днес ще завърша чашата, след това имам още една плоча и трябва да чакам проектите. Оптимист съм, че стадионът ще има козирка. За 1 година може да бъде завършен", заяви Филипов.

Проектантът на стадиона архитект Георги Савов обясни своята гледна точка за забавянето на строежа. "Забавянето е относително понятие. Координирано с Община Пловдив ще се зададат нормални срокове. Препроектирането ще бъде готово в края на януари, началото на февруари.

Към момента имаме само предположения дали ще стигнат парите за козирката, ще стане ясно когато е готово препроектирането. Моята работа не е завършена, аз работя в синхрон с нещата, които общината трябва да осигури, за да мога да я завърша", заяви Филипов на излизане от Общината.

Оптимизъм за бързото решаване на проблема изрази кметът Здравко Димитров. „Когато работим в синхрон, нещата се получават. Никой няма полза от напрежение, забавянето се наложи поради административните срокове за всяка една от промените в проекта, които са неизбежни. Ние правим всичко възможно като възложител да ускорим нещата и до средата на януари фирмата изпълнител ще поднови дейността си“, заяви Димитров.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Таксито

Таксито

23.12.2021 | 22:06

С бивш таксиджия толкова.

Отговори
4 2
Иво

Иво

23.12.2021 | 16:48

Когато ДПС ти строят стадиона трябва да си пълен глупак, за да вярваш, че нещо ще стане и кинтите няма да се откраднат. Боко ги налъга всички като деца.

Отговори
8 2
дии

дии

23.12.2021 | 15:04

Блазе им на Ботев, такъв строител, такъв стадион..... и бият наред..

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?