Строили стадионите с трудова повинност, откупуването на надника - 30 лева

Преглед на страниците на старите вестници показва, че нищо в града не се е променило с времето с изключение на хората. За 21 години между двете Световни войни старите пловдивчани са успели да построят 2 стадиона, десетки спортни игрища и площадки. Горе-долу за същото време по време на прехода ние успяхме да построим Колодрума, тренировъчната база на ПФК Ботев в Коматево /с парите на благодетеля Цветан Василев/, тенис комплекса Локомотив /с парите на брокерите/, няколко десетки улични фитнеси /с парите на общината/, Младежкия център /с пари от Норвегия/ и новите футболни терени до Гребната /с парите на концесионерите/. Но пък съсипахме тотално 3 стадиона /"Пловдив", "Хр. Ботев" и "Спартак"/, 4-5 зали /най-много тези на комплекс "Христо Ботев"/, десетки игрища и кортови писти за бягане.

За да не сме голословни, ще ви припомним какво са писали през различни години на 3 април местните вестници:

3 април, в. "Борба", 1935/4181, стр.2

Игрището на „Марица”

За подобрение на игрището на СК „Марица” на мястото на бившия Говежди пазар настоятелството на клуба е въвело трудова повинност, задължителна за всички членове. Отбиването на така наредената трудова повинност ще се извършва всяка събота от 2 до 7 часа след обяд. Желаещите членове могат да се откупят срещу 30 лева, внесени при касиера на клуба.

3 април 1924 / бр. 897, стр. 1 (хроника);

На 30 март в общо събрание на спортния клуб „Тракийска слава” е било единодушно решено да бъде приет с целия си актив и пасив спортният клуб „Герой”.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?