64

Стойчо Младенов: Има заговор срещу ЦСКА-София

Старши треньорът на ЦСКА – Стойчо Младенов даде скандална пресконференция преди първия полуфинал за Купата на България срещу Славия утре.

Преди да започне да говори по останалите теми, специалистът пожела да покаже къде според него грубо са ощетявани армейците през пролетния полусезон.

Младенов заяви, че на родните съдии им е „наредено да показват картони на ЦСКА.”

Наставникът на червените бе подготвил специално видео, в което акцентира върху съдийските отсъждания в различни мачове на тима му.

Той извади ситуации с претенции за неотсъдени дузпи срещу Левски, Ботев Пловдив, Черно море и отсъдени многобройни картони.

„Има ли тендеция? Има тендеция. Пак ли трябва да говоря за директива. Искат да ни изкарат, че не разбираме от футбол и сме кьорави. Има нареждане съдиите да показват картони на ЦСКА. Имаме над 70 картона. Това го знам от съдия. Този съдия ми каза, че имат нареждане и ако не показват картони на ЦСКА, ги наказват“, каза Стойчо Младенов.

„При изгонването ми реагирах за неправилно отсъдено нарушение и съдията ми показа картон и нагло ме гледа 30 секунди и аз използвах нецензурни думи по негов адрес и той ме изгони. После осъзнах, че съм сгрешил и му се извиних след мача. В момента, в който се доближихме на 2 точки до Лудогорец и нещата станаха опасни“, допълни специалистът.

„Нека съдиите не тълкуват правилата по различен начин и да слагат различни очила. В един случай може да се даде нарушение и картон, а в друг случай ситуацията се подминава с лека ръка.  Това е тенденция и е непрекъснато. Едни отбори се толерират за сметка на други“, категоричен бе Екзекутора на Ливърпул.

Относно отношенията си с Гриша Ганчев, Младенов сподели:

„До декември месец беше удоволствие да работим с господин Ганчев, но се случиха някои неща и се отдалечихме и не си говорим оттогава. Комуникацията ми е с Дани Ганчев. Ние имаме план, по който работим. Никой не е казал, че трябва да ставаме шампиони. Може би аз бях този, който изисква да се раздаваме по шампионски. Имам две години, в които да изградя отбор, с който да преборим Лудогорец. Имало е много неща от предишни ръководство, които ни забавиха и сегашното трябваше да го оправят. Това много ни забави“.

Той сподели и очакванията си преди първия полуфинал за Купата на България срещу Славия във вторник:

„Имаме нивото да надделеем над тях и да ги победим, както го направихме в мача за първенството. За нас тези два мача със Славия ще определят дали годината ще е успешна или не. Концентрирани сме и целенасочено работим за тази среща. Отново БФС се произнесе точно преди тези полуфинали за гола на чужд терен. Отново тук правим открития, в цяла Европа правилото е друго. Надявам се още в „Овча купел“ да си свършим работата“.

Стойчо Младенов подчерта, че настоящия формат на efbet Лига не е подходящ за условията в България:

„Против настоящия формат съм. Той е обречен на корупция. Не може един отбор, който цял шампионат е губил мачове и като се отделят групите с 3-4 мача, отново да спаси кожата. Този, който е седми, пък, да участва в евротурнирите. Аз съм за формат пролет-есен. Първо, от икономическа гледна точка се спестяват средства от една подготовка. Футболистите, които се намират на върха на възможностите в този момент, тогава ще участват в евротурнирите.

Този формат го изпитах на гърба си в Казахстан. Много е успешен и така трябва да бъде. Така ще избегнем да играем на кал, сняг и лед. Дори и да преминем на цикъл сряда-събота ще бъде чудесно. Там треньорите се учат как да ротира и да поддържа играчите си във форма. На маса и на чашка много лесно се решава всичко. Да има някакво развитие в българския футбол през последните години? Аз не виждам такова. Напротив, слизаме надолу. Отборите, които малко се доближат до Лудогорец, и се почва….Ако не съм прав, поправете ме.

Във финансовата криза, в която са повечето клубове, 12-14 отбора в първенството ще бъде идеално за България. Може би 12 е най-добре. В Казахстан бяхме на три завъртания и постоянно имахме мачове. Тогава ще бъде много успешно и представянето на българските отбори в евротурнирите“.

Винаги съм имал 90% успеваемост в селекцията. Дори сме продавали и резервите си, към това време искам да се върнем. Собственикът дава немалко пари и с тях може да се направи много по-качествена селекция. Убеден съм!“, коментира селекцията наставникът на армейците.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?