64

Стойчо Драмов ще води Марица в Трета лига

Стойчо Драмов ще е старши треньор на Марица за новия сезон в Трета лига, подготовката за който кършиякалии започват на 24 юни. Помощници ще бъдат Красимир Иванов и Валери Домовчийски (играещ помощник). Двамата ще имат и отбори от ДЮШ, за които да се грижат. В щаба на „жълто-сините“ остават Кирил Андонов и Йордан Влашки.

Списъкът с футболисти все още е неясен, поради финансовата ситуация в клуба. Ръководството полага огромни усилия да я стабилизира, информира официалната фейсбук страница на клуба.

Президентът на Марица Йордан Влашки сподели: „До момента Христо Христов поддържаше изцяло финансово клуба. Трудно се поддържа професионален футболен клуб без странична помощ. Отправяме апел към всички хора с бизнес в Пловдив, а защо не и в България. Марица е футболен клуб без никакви финансови задължения и с голям потенциал за развитие, стига да се намерят инвеститори. Ще бъде от голяма помощ за нас като клуб да ни бъде протегната ръка от пловдивския бизнес. В момента ориентировъчният бюджет за участие в Трета лига е между 250 хиляди и 300 хиляди лева. За ДЮШ на клуба няма никаква опасност и родители и деца  могат да бъдат спокойни.“

Отборът ще изиграе шест контролни срещи:

• 29 юни: Марица– Ботев II (Пловдив)
• 6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
• 13 юли: Марица – Гигант (Съединение)
• 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)
• 24 юли: Марица – Асеновец (Асеновград)
• 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)
• 3-4 август: начало на сезона

Марица ще сформира втори отбор, съставен изцяло от юноши от набори 2006 и 2007, който ще се състезава в Областните групи. Разходите около такъв отбор са по-малко в сравнение с юношеските Зонални групи, освен това младите таланти на „жълто-сините“ ще трупат безценен опит в мъжкия футбол и в конкурентна среда. Тимът ще бъде воден от Димчо Беляков, който остава начело на ДЮШ на клуба. Обмислят се и още няколко промени в школата, които ще бъдат обявени на малко по-късен етап.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?