Стоичков се извини и извика: Вива Каталуня

Христо Стоичков усети, че е сгафи жестоко и побърза да се извини за думите си по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс. Това се случи по мексиканската телевизия "Унивижън".

Както е известно, Камата обвини 46-годишната Сорая Саенс де Сантамария, че дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са последователи на Франко. Вследствие на това тя се закани да съди бившия футболист.

"Живял съм много години в Каталуния имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора".

"Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния", добави Стоичков.

"Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече", завърши легендарният футболист.

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария дава на съд Христо Стоичков. Легендарният български бивш футболист на Барселона я обвини, че е поклоничка на генерал Франко, през чийто режим миналия век бяха избити много испанци, съобщава информационната агенция EFE, цитирана от "Марка".

В ефира на мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, Стоичков обвини Сантамария, че дядо ѝ, баща ѝ и дори нейният непълнолетен син са последователи на Франко. Бившият играч на "Барселона" изрази несъгласието си с действията на испанските власти по време на референдума за независимост на Каталуня, наричайки ги "пълен срам".

Стоичков твърди, че именно по нареждане на вицепремиера полицията е изпратена да бие хората, гласуващи на референдума.

"Нейният дядо - франкист, баща ѝ също, тя самата, вероятно и синът ѝ. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", каза Стоичков в ефира на мексиканската телевизия, държащ флаг на Каталуня.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?