61

Стоичков с гневна атака срещу критиците си: Трябва да си изгонен по физическо и ограничен

Христо Стоичков отговори на различни критики, които получава, че не развива детско юношески футбол. Той направи това в подкраста „Код Спорт“. Пред двамата легендарни журналисти Красимир Минев и Владимир Памуков Камата говори и за рекламите, които снима у нас с участието на Димитър Рачков и Горан Брегович.

„Трябва да си ограничен, за да кажеш това. Или изгонен от физическо възпитание, най-малкото, за да не знаеш, че Христо Стоичков има три школи в Барселона и школата в Етрополе, която през 2007 г. спечели награда за най-бързо развиваща се футболна академия в Европа. Ако този, който говори тези неща, защото то граничи с тъпизма, че над 20 футболиста са излезли от школата в Етрополе и всички са национални състезатели. Затова сутрин пий едно кафе, гледай нещо друго и не споменавай моето име“, заяви Стоичков.

„Букмейкърите в целия свят издържат спорта. България не е изключение. Ако утре забраним на тези компании да помагат на спорта, няма как да имаме бъдещи олимпийски, световни и европейски шампиони. Значи в Западна Европа може, а ние тук да я караме наобратно. Има хора, които не ме харесват и аз това го разбирам. Не може да те харесват всички. Аз Христо Стоичков врагове нямам. Работата по тези рекламни клипове ми носи много усмивки, защото от Рачков вече ме боли главата. При една от първите реклами се чувствах неловко, защото срещу мен стои символът на българското кино Славчо Пеев. Беше неописуемо щастие да бъда този актьор, който в продължение ме е радвал с ролите си. Той ме разположи така, че да се чувствам комфортно“, призна носителят на „Златната топка“ за 1994 г.

„Много ми е хубаво да гледам как злобеят срещу мен. Аз се разтоварвам, ходя където си поискам. Да злобееш срещу някого, значи ти не си постигнал нищо. Защо аз трябва да бъда завистлив? На кого да завиждам, на моите колеги? Напротив, аз се радвам, че съм имал честа да бъдат с тези момчета. Сега като ги гледам на стадиона, тези дето са 99% татуирани и като са отишли там не знаят къде се намират и дали има мач, се тръгнали да ми обясняват какво това, какво онова", допълни легендата на българския футболен национал.

"През годините едно разбрах, когато си обединен и те свързва една обич, химна или фланелка с герба на сърцето, трябва да забравиш всичко лошо, което е било през предишните дни. Аз преживят много тежки моменти, когато не се класирахме заради мачовете с Шотландия и Румъния. След това се забравиха разделенията, подредиха се нещата и се случи каквото трябваше. Ние се обединихме. Яли сме от една чиния, с една вилица, една лъжица, за да покажем, че няма разделение", допълни Камата.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Левски 1914

Левски 1914

02.12.2023 | 16:46

И тоя се беше отказал от националния отбор и ходи у великия Христо Бонев с букет цветя да се моли да го вземе.

Отговори
6 3
aaa

aaa

02.12.2023 | 16:43

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България[].----- http://gg.gg/ketox

Отговори
0 2
Фифи

Фифи

02.12.2023 | 16:42

Този наистина не се усеща, че колкото пъти си отвори устата, все повече личи простотията му. Има наистина необходимост от лечение в лудницата. Ицо, никой за нищо не ти завижда! Гледай си щерките и зетьовете и не се опитвай да поучаваш хората, защото нямаш мозък за това!

Отговори
5 7
Прав си

Прав си

02.12.2023 | 17:16

На Ицо му личи от километри, че за него училището е само физическо! За другото се иска акъл, а той такъв няма!

Отговори
5 5
Пловдив

Пловдив

02.12.2023 | 15:56

Селянина започва с комплексите .

Отговори
5 5

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?