Следвайте ни

Стилиян Петров: Сериозно ще помисля за президент на БФС

viber icon

Бившият национал на България Стилиян Петров бе виртуален гост в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Стенли се включи в предаването чрез видеоконферентна връзка от дома си. Той сподели доста интересни неща за живота си, за децата си, за баща си и за борбата си с левкемията. Най-любопитният въпрос обаче бе дали той смята да се кандидатира за президент на БФС, като Петров загатна, че сериозно обмисля подобна възможност.

"Много се радвам, че моето име са спряга за този пост. Но да не забравяме, че аз съм извън България вече 20 години, което е и добре и не много добре. Защото бъдещият президент трябва да бъде със силен екип. Това при мен е голям проблем. Да, анализирал съм, гледал съм, искам да погледна сериозно на нещата, дали има шанс за промяна, дали може да се промени нещо, дали хората искат тази промяна. Мисля, че има доста по-силни кандидати от мен, но ако и моето име е замесено, оглеждам нещата, оценявам ги и може би след няколко месеца, когато се реши за конгреса, ще обявя и финалното си решение", отговори загадъчно Петров.

 "Опитвам се да ги стягам синовете, особено в тази ситуация, да им въведа режим на тренировки. Имат задачи, които трябва да изпълняват вкъщи. Всеки трябва да поеме своите отговорности у дома. Опитват се да хитруват, но не успяват. Аз съм минал по същия път. По-строг съм като треньор. Като родител съпругата ми е по-строга, аз съм по-мек, което сигурно е грешното. Но все пак са две момчета. Ако бяха две момичета, сигурно щеше да е по-различно. Те не приемат добре ситуацията. Не обичат да тренират с мен, защото аз съм по-строг. Аз съм от старата школа, опитвам се да балансирам нещата. Моите изисквания са по-високи от изискванията на техните треньори, но може би това ще им помогне в живота, ако решат да станат спортисти, а и занапред", смята Стилиян.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?