Стефан Генов: Знаем слабите им страни

Дано стане празник, а не война, пожела треньорът на Локо

Спокойствие и увереност в силите и възможностите на отбора си демонстрира старши треньорът на Локомотив Стефан Генов на официалната пресконференция преди дербито с Ботев. 58-годишният специалист отдаде дължимото уважение на противника и си пожела да стане хубав мач, а също така да няма ексцесии по трибуните и улиците на Пловдив. Двубоят е утре от 14.30 часа на Лаута и ще бъде ръководен от Станислав Тодоров.

“Тази среща е един футболен празник за нашия град. С играта си футболистите ще трябва да допринесат за една коректна обстановка, която  да се пренесе и на трибуните. Знаем, че ще се получи нещо уникално от страна на двете агитки. Дано и двата отбора им импонираме с игра. Ние сме готови за този мач. Готвили сме се нормално през седмицата. Изключение е мачът с Литекс, има известна умора в нашите футболисти, но имаме още два дни и смятам, че ще се възстановим за срещата в неделя”, заяви наставникът на Локо.

Генов сподели, че познава добре противника, тъй като воденият от него Черно море през септември направи 0:0 във Варна. Специалистът каза още, че познава и слабите страни на противника, от които възпитаниците му ще се опитат да се възползват: “ В офанзивен план Ботев разполага с много добри футболисти.

Не искам да отличавам никого, но с играта си и поведението си най-голямо впечатление прави Иван Цветков. Тошко Неделев и Мариян Огнянов също. Грънчаров и Енрике също се включват в офанзивните действия. Ботев определено има слабости. Видях ги в мача с Черно море, с Локо (София) също. Срещу Монтана беше пародия на мач, там Монтана се бяха затворили със 7-8 човека и не успяха да изпъкнат нещата, които исках да видя. Имаме проблеми, но те не са фатални. На облекчен режим тренират Диего Фераресо и Коста Марков. Предполагам, че на 100 процента ще се включат Георги Стефанов и Вальо Георгиев.

Стефан Генов обяви, че в групата за мача ще попадне и привлеченият миналата седмица Серафим Михайлов, който направи добър дебют срещу Литекс в сряда: “Да, той се включи изключително бързо. Не очаквах в интерес на истината. Той лекуваше кокоши трън, но нашият доктор успя да се намеси. Взе участие в мача за Купата на България. Ще бъде и в групата за мача с Ботев. В кондиционно отношение има какво още да се желае. Той е прекъснал в срок от 10-12 дни, но мисля, че в даден момент може да се появи в игра”.

На въпрос с какво ще е по-различен за него мача срещу Ботев в сравнение с този, когато бе начело на Черно море, Генов отговори: “Дерби е. Знаете, че зарядът е съвсем друг, различен. Ще ми е по-лесно да предам информацията на моите футболисти. Гледах ги тук с Монтана и Локо (София). Имам в детайли представа за тяхната игра. Много комплектован отбор. Балансиран във всички линии с много добра тактическа дисциплина. Гледах и запис от срещата им с Левски и ми направи впечатление, че за много кратко време вече имат стил и почерк на игра.

Надявам се да намерим начин да преодолеем тяхната защита, но това зависи от футболистите. Дано да стане празник, а не война. Имаше инциденти през седмицата, дано да е само това. Ние на терена сме тези хора, които с добро поведение и добро съдийство ще дадем пример за добро поведение на трибуните.

Няма напрежение в отбора. Само три или четири момчета са участвали в това дерби и все още не знаят за какво става въпрос. Дано съблекалнята се запази спокойна. За всяка победа в първенството се получават три точки. За нас именно точките са най-важни в момента. Ако успеем да победим на първо място ще се радваме, че сме спечелили три точки, защото за нас те са жизненоважни”.

След днешната тренировка Стефан Генов ще определи групата за мача, а преди заниманието се очаква фенове да дойдат на Лаута, за да надъхат играчите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
ПОТЕВЪ..ЪЪ-СИМВОЛ НА ОРИГИНАЛНОТО МАНГАЛ

ПОТЕВЪ..ЪЪ-СИМВОЛ НА ОРИГИНАЛНОТО МАНГАЛ

04.11.2012 | 08:08

ЦИГАНИ ДНЕС ЩЕ ВИ УВИСНАТ НОСОВЕТЕ ...3-О

Отговори
0 0
1912  ТИКВЕНИЦИ

1912 ТИКВЕНИЦИ

04.11.2012 | 08:03

СЛАБАТА ИМ СТРАНА ВСЕКИ Я ЗНАЕ /ТОЧКАТА КЪДЕТО СЕ СЪБИРАТ БУЗКИТЕ/

Отговори
0 0
магарешки цирк.нов сезон.

магарешки цирк.нов сезон.

04.11.2012 | 06:39

Ще усетите слабините ни при стойка ,,партер''.По-известна като локомотивска.

Отговори
0 0
Черно бяла Цигания

Черно бяла Цигания

03.11.2012 | 19:32

Изпадате Мангасариии Кеееееф

Отговори
0 0
ЛОКОТО - СИМВОЛА НА СТОЛИПИНОВСКИТЕ ЦИГАНИ

ЛОКОТО - СИМВОЛА НА СТОЛИПИНОВСКИТЕ ЦИГАНИ

03.11.2012 | 18:07

СТЕФЧО Е НАЙ УДОБНИЯ ПОСЛУШНИК НА ДРУГАРЯТ ЗОЛУМОВ. ТОЙ ИМА ГОЛЯМ ОПИТ В ИСПАДАЩИТЕ ОТБОРИ ,КОЙТО ЩЕ ГО ПРИЛОЖИ И С ОТБОРЧЕТО НА ЦИГАНИТЕ.НА ЗОЛУМА ЩЕ МУ ТРЯБВА И РЕАНИМАТОР СЛЕД МАЧА.

Отговори
0 0
ЛОКО ПД Е СИМВОЛ НА ПЛОВДИВ Е ДОКАЗАНО

ЛОКО ПД Е СИМВОЛ НА ПЛОВДИВ Е ДОКАЗАНО

03.11.2012 | 13:45

УСПЕХ ЯСЕН ПЕТРОВ - СОПОТ ДЖАМИЯ 4-0

Отговори
0 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?