1553
Следвайте ни

Става напечено, още един кмет застана зад Бербатов

viber icon

Кметът на Петрич Димитър Бръчков обяви, че Беласица (Петрич) застава твърдо зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС.  Както е известно, съдът определи 12 октомври като дата за Извънреден конгрес на футболната централа.

Бръчков, който е кмет от 2015 година в града от Югозападна България, кара своя втори мандат. Той е представител на ГЕРБ, като благодарение на помощите на Община Петрич Беласица има амбиции да влезе в професионалния футбол.

Досега хората на Бойко Борисов масово подкрепят Бербо, а те категорично са най-много сред кметовете в момента.

“Комитите” са лидери в Югозападната Трета лига, но днес отстъпиха с 1:2 от Хебър II и рискуват да бъдат свалени от върха през уикенда. 

 
Ето позицията на Димитър Бръчков и ръководството на Беласица, която беше публикувана на фейсбук страницата на Община Петрич:

"Позиция на кмета на Община Петрич и ръководството на ОФК „Беласица“ относно ситуацията в родната футболна действителност
Уважаем дами и господа, 
Уважаеми колеги, 
Скъпи фенове, 

Полемиката в публичното пространство във връзка с управлението на БФС засяга обществото като цяло, защото пряко е свързана и с развитието на детско-юношеския спорт – начало, към което се стремим да насочим подрастващите, за да елиминираме въздействието на всякакви други порочни за развитието им фактори. Едно ръководство винаги има толеранс от време, за да покаже какво прави и да отчете това не само на документи.

Ангажиментът следва да бъде еднакво разпределен между по-големите и по-малките школи, защото това е основа за всички деца, независимо в коя точка на страната или кой клуб тренират. Те са там и това е важното. Тук е основната ни грижа – да ги задържим! 

В ДЮШ на ОФК „Беласица“- гр. Петрич се подготвят близо 300 деца и грижата за обезпечаване на този процес в цялостност е единствено на Общината! За поддържането на съществуващите и изграждането на нови спортни терени - също. Това следва да се промени.

Едно ръководство на футболен съюз трябва да се грижи за бъдещото си поколение футболисти по ясни алгоритми и комплексно! Не считам, че е правено досега адекватно и пропорционално. Нов поглед в цялостната методика е наложителен, защото пропуските кристализират и в състоянието на представителния отбор на България – незавидно, вече години наред. Няма я последователната дейност.

Сериозни резерви и крути мерки са необходими за елиминиране на опорочаването на футболните срещи заради съдийски пристрастия и някои странични стимули…ощетени са отново и футболисти и публика – огорчението ще изпразни още повече трибуните по родните стадиони! Еднакъв „аршин“ за отсъждане и справедливо налагане на наказания – това не се постигна до този момент. Промяна и тук е наложителна! 

Подкрепяме категорично знакови имена в българския и европейския футбол – Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров да приложат опита си тук и да извършат промяната, която многоаспектно ще повлияе върху бъдещото развитие на футбола като спорт.

Това е една ценна и навременна възможност за родната футболна действителност - доказали се спортисти, уважавани не само в България, да разкрият нови хоризонти, за да постигнем очакван катарзис в този спорт! Тези хора знаят какво да приложат, защото от първо лице са видели и били част от развити европейски клубове – грандове, достойни за уважение. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров са разпознаваеми не само тук, а в цяла Европа.

Погледът към родния футбол ще бъде различен и заради техните имена, а те няма да имат право на провал. Трябва да докажат, че респектът към тях ще продължи и спрямо позицията им във футболната централа! 

Времето за компромиси изтече! Нека видим действия, които не ощетяват, а действат мотивиращо за всеки клуб, за всеки футболист, за всеки на трибуните! 
Позицията е представена на Председателски съвет при Общински съвет – Петрич! 

Преди няколко дни и кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че застава зад Пирин, който подкрепя Бербатов и екипа му. Вече 191 клуба се бяха подписали с желание за Извънреден конгрес. От 34-те професионални клубове това бяха - Берое, Ботев (Враца), Пирин (Благоевград), Миньор (Перник), Литекс и Марица (Пловдив).

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?