61

Спират строителството на стадион "Христо Ботев"

Строителните дейности на стадион "Христо Ботев" ще бъдат замразени, заради липсата на проект, обяви Илиян Филипов, чиято фирма е изпълнител на обекта. Филипов съобщи това след серията от писмени атаки от жълто-черните фенове, в които те обвиниха градската управа и фирмата на Филипов за забавянето.

Илиян Филипов заяви, че в понеделник внася официално Акт 10 в Община Пловдив за спирането на строителните дейности. „Искам феновете да знаят как стоят нещата, за да не се вадят неща отново извън контекста. Аз до този момент нямам нито една скица или проект, по който да работя. Без тях съм уязвим от закона, а той важи и трябва да важи за всички.  Причината строителството на Колежа да се забави е поради препроектирането  и искането на фенската маса  да има четири трибуни при Етап 1. Аз подписах договор при други условия с половината пари, като трябваше да издам две трибуни.  Тогава част от феновете поискаха категорично изграждането на четири трибуни. Винаги съм се съобразявал с тяхното мнение, като това направи и възложителят в лицето на Община Пловдив. Тогава ги бях предупредил, че поради това ще се иска препроектиране. Нито Общината, нито архитектът, нито аз съм виновен за това нещо”, обясни Илиян Филипов.   

Той каза, че всичко това е било обяснявано неведнъж, но въпреки това продължава да се всява напрежение. Филипов не изключи определени кръгове умишлено да провокират, макар и самите те да знаят, че не може да се прескочат тези процедури.

„Надявах се феновете да проявят търпение, още повече, че желанието за новия проект бе по тяхна инициатива. Не мисля, че коректно са ме цитирали, че съм обещал да построя стадиона за 1 година. Това беше ангажимент при параметрите на първия проект на поръчката. Да, мога да го направя, но дайте ми строителните книжа! Нямам нищо в момента, за да мога да разгърна строителството”, каза Филипов. 

Той добави, че след като получи документите и проектите, а Общината одобри новите цени, защото те са различни сега,  ще се възобновят дейностите.

„В момента довършваме стоманобетонната конструкция, която не търпи промени и издаваме Акт 10. Виновни няма за цялата ситуация.  Съобразихме се с искането за четири трибуни.  Кога обаче ще е готов проектът – не мога нито да кажа, нито да влияя. Това минава през административни процедури, които са свързани със законите на държавата. Нито аз, нито Общината, можем да накара проектантът да направи проект за 1-2 или 3 месеца, нито след това да се прилага натиск  институциите да одобрят проекта и документацията за 1 ден, 1 седмица или 1 месец”, каза още Филипов.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Валентин

Валентин

07.02.2022 | 10:59

Човека щял да го построи...ама ЧАСТ от феновете искали друг стадион

Отговори
0 0
Какво очаквахте от Зико излъгани камилчета.От мамин,не се ли поучихте

Какво очаквахте от Зико излъгани камилчета.От мамин,не се ли поучихте

05.02.2022 | 12:19

Преди изборите аху-иха и после тихо-тихо.Кои бяхтя вие.?Тотев беше такъв ,тоя е същия.Крадат и льжат и като спят и серат

Отговори
8 0
Така

Така

05.02.2022 | 09:01

Работи гепирастията. Започва с думба лумба и завършва с чесане по главата и мрънкане. Както се и очакваше преди изборите, че Кюлчев ще тури на пързалката ботевистите, така и стана. Сега измамените камилчета да се грабват и от зайчарника да остане само лош спомен.

Отговори
16 1
Ботев

Ботев

05.02.2022 | 08:41

Отново и отново общината се крие, мълчи и се прави на отнесена. Това е стила на този кмет и на неговите заместници вече 2 години. Излезте пред хората и кажете цялата истина. Дайте точни данни на всички граждани. Този стадион беше започнат от други хора и нещо беше направено - значи там има нещо свършено. До момента е направено това и струва толкова. Остава още това и трябват още толкова пари. Направете етапи - първи етап - толкова пари, втори етап - толкова пари и това е. Общината има пари бюджета и е почти половин милиард според кмета Зико и трябва да намери пари за да се довърши поне един стадион.

Отговори
8 7
Локомотивец

Локомотивец

05.02.2022 | 06:53

Имам въпрос: Как така, след проведен конкурс и сключен договор, се правят коренни промени? Тук трябва да се намеси прокуратурата, защото е налице перачница на пари. Разбира се, този хаос е създаден именно за тази цел. И още: Стадионът бил за 50 милиона, а Общината имала само половината... Не ни правете на луди, а парите от КТБ? Да не би строителството да е започнало на голо поле. Строителят знае това, ама нещо се прави на недосещаща се мома... Нормално е феновете да не разбират и да искат стадионът да бъде построен в целия му блясък, но къде е кметът?. Той трябва да излезе пред тях и да им каже истината, както е по закон. Като няма пари, защо е нужно да ги лъже? Крайно време е да се намери трайно решение на проблема, защото не е хубаво в центъра на града да стои едно незавършено съоражение!

Отговори
21 1
pol

pol

05.02.2022 | 00:53

с този селски измамник никога няма да видите стадион. Не забравяйте предния измамник инса ойл

Отговори
28 0
1912

1912

05.02.2022 | 00:40

Ей ся ще видиш кон боб яде ли кмете

Отговори
19 8
Баджо

Баджо

04.02.2022 | 23:29

Май му свърши пясъка от Марица и спира да налива бетона

Отговори
24 2
Поредният

Поредният

04.02.2022 | 23:02

И д и о т и з ъ м !!!

Отговори
19 4

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?