Следвайте ни

Спасяват ФК Ботев! Търсят се 565 000 лева

viber icon

Жълто-черната общност се зае със спасяването на любимия Ботев, който е в незапомнено тежка финансова и организационна криза. Вчера бе стартирана мащабна кампания за събиране на средства за закупуването на дълга към КТБ (фирма Рент Мениджмънт). ​Борчът е на стойност 565 000 лева и на практика застрашава съществуването на клуба, се казва в съобщение от Коматево.

За целта е отворена банкова сметка, в която феновете могат да направят своите дарения. Сметката е направена само и единствено за кампанията и събраните в нея средства ще отидат за закупуването на дълга.

Кампанията е подкрепена от фенските организации в жълто-черната публика. Започната е подготовка и за още няколко инициативи от привържениците за събиране на нужните средства за закупуването на дълга.

Ето какво още пише официалният сайт на ПФК Ботев:

Публиката на Ботев винаги е била символ на битката и вярата до последен дъх. Нека в този труден момент за пореден път докажем, че заедно можем да постигнем всичко.

Събирането на средствата би било ясен знак към всеки заинтересован инвеститор за огромната фенска маса, която Ботев (Пловдив) притежава.

Ботев (Пловдив) е най-старият футболен клуб в България и това е гордост за всеки "жълто-черен“ фен. Нека заедно подпомогнем съществуването на нашия любим Клуб, носил радост на поколения пловдивчани.

IBAN: BG69TEXI95451004334101

BIC/SWIFT: TEXIBGSF

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (2)

Няма ли спонсор

Няма ли спонсор

07.10.2020 | 20:30

няма игра. Играта свърши. Парите - също. Продавай!

Отговори
6 6
Стрямалия

Стрямалия

07.10.2020 | 18:55

Няма да дам нито лев.

Отговори
4 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?