61

Собствениците на Локо Пловдив вземат и Миньор

Собствениците на Локомотив Пловдив се очаква да бъдат новите силни хора в Миньор Перник. Кметът на града – Станислав Владимиров, вече заяви в интервю, че се очаква съвсем скоро клубът да има нови собственици.

„Собственикът е със сериозен бизнес. Издръжката на клуба ще бъде на ниво. Целите са много високи. Спрях финансирането на клуба с общински пари. Това е правилно решение. Многогодишна агония на клуба от пусто в празно. Намерих частен собственик, който ще издигне Миньор на друго – много по-високо ниво. Надявам се, че феновете ще подкрепят отбора и ще пазят собствеността му”, обяви Станислав Владимиров пред сайта zaPernik.com.


Смята се, че кметът е провел две срещи с Адам Сотков и Таско Тасков. На първата от тях Владимиров е отхвърлил идеята за трансформирането на Миньор в акционерно дружество. Впоследствие обаче преговорите са продължили и при втория разговор се е стигнало до споразумение Миньор да стане дружество с нестопанска цел.

Новите собственици ще вкарат в Управителния съвет на клуба пет човека по ибзор и собствен счетоводител. Очаква се „чуковете“ да имат и нов президент.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мънолито

Мънолито

23.01.2023 | 15:28

Ристю Крушарски жа ги гони май,упаричил се жа плаща на 4 месеца три пъти в годинага

Отговори
2 2

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?